Политиците тънат в лукс на морето за 50 лева

15.07.2013 15:45 | Видян 2127 пъти

Политиците тънат в лукс на морето за 50 лева

Между 10 и 20% са паднали цените за почивката на политическия елит в лятната морска резиденция "Евксиноград". Миналото лято в разгара на сезона депутатите, министрите и президентът нощуваха в супер луксозните вили и бунгала край двореца за суми между 120 и 700 лева, пише Всеки ден.

Сега нощувките са паднали до цени между 110 и 600 лева за периода от 15 юни до 30 септември. Най-евтина за политическите големци остава почивката в бунгало на брега на морето или в стая лукс в хотел "Манастира". В пика на летния сезон тя излиза съответно 55 и 50 лева на човек. В цената е включено ДДС, но не и изхранването.

Както е известно обаче, във всички ведомствени станции на парламента и Министерския съвет манджите и дори засуканите коктейли са по джоба дори на тези с минимална работна заплата и храноденят излиза около двайсетачка.

Най-скъп тази година за народните избраници и членовете на кабинета е престоят във вила "Чинар" - 600 лева, колкото и миналата година. За морска ваканция през 2012 г. обаче джобовете им олекваха със стотачка повече и даваха 700 лева на нощ за Фердинандовата къща. Тази година цената ѝ е драстично свита - мезонетът в нея излиза само 550 лева и може да помести четирима.

Със 100 лева падат всички мизи от 15 септември нататък, но тогава депутатите не са във ваканция. Това е идеалният момент за наем на бунгало или стая в резиденцията за простолюдието, съветват посветените. Държавният глава, шефът на парламента и премиерът имат запазено място в резиденцията, отделено от всички други сгради - прословутото "Слънчево бунгало", което се слави с футуристична архитектура и специален асансьор към частния плаж. Както и миналата година, те се съобразяват с почивките си там и през този сезон, за да не се засичат. Графикът за ваканциите им обаче се пази в строга тайна.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !