Крум на „Охрид Фест–Охридски трубадури 2008“

18.08.2008 12:25 | Видян 8826 пъти | Гласували 1

Крум на „Охрид Фест–Охридски трубадури 2008“

Крум ще участва в тазгодишното издание на „Охрид Фест–Охридски трубадури 2008“, като ще се представи в заключителната Интернационална вечер на 24 август. В конкурсната програма са включени топ имена от балканската музикална сцена. 2008 е годината, в която най-престижният фестивал в Македония отбелязва своя 15-годишен юбилей и очакванията на организаторите са „Охрид Фест–Охридски трубадури 2008“ да се превърне в сцена за истинско звездно шоу.

Такова ще бъде и представянето на Крум. Певецът на „Ара мюзик“ ще изпълни „Модел на греха“ по музика на Оцко, текст – Росен Димитров. „За мен е много важно участието на „Охрид фест 2008“ - имам възможност да се запозная с изключителни музиканти от Балканите. Надявам се шоуто ми да даде силен старт на новия ми сингъл. С продуцентите ми избрахме песента да е на български език, тъй като освен себе си, представям и страната ни“, обяснява Крум. Досега той е печелил редица призове с изпълненията си на флейта. Миналата година „Охрид Фест“ връчи специален приз на българския композитор Тончо Русев за цялостен принос към балканската музика.

Всички фестивални вечери ще бъдат излъчени на живо по  Balkanika Music Television. Първата е за нови открития и ще е факт на 21 август. Музикалният канал е избран за ексклузивен медиен партньор, тъй като е единственият, който излъчва програмата си на целия Балкански полуостров. С това зрителите в България ще  станат част от „Охрид Фест-Охридски трубадури 2008“. Директор на фестивала е Григор Копров, който е автор на музиката на едни от  най-успешните македонски песни, включително „Мой свят“, която изстреля Каролина Гочева на финала на Евровизия 2007.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !