Наш гей първа булка в САЩ

01.07.2013 15:30 | Видян 1312 пъти

Наш гей първа булка в САЩ

Първата зелена карта в Щатите, издадена въз основа на брак между двама мъже, получи българин във Флорида, съобщи "Хъфингтън пост". Службата по емигрантски въпроси в страната официално съобщи добрата новина на семейството на местния диджей Джулиън Марш и нашенеца Траян Трей Попов от Форт Лодърдейл, пише Телеграф.

Това стана в петък следобед – само два дни след като Върховният съд на САЩ взе историческото решение да отмени федерален закон, дискриминиращ еднополовите бракове. Картата на българина е издадена точно в 15.40 ч. местно време от емиграционната служба.

Траян, или „Трей“, както го наричат приятелите му, заминава да учи в САЩ през 1998-а и в момента подготвя докторат на тема Анализ и разрешаване на конфликти. Съпругът му Джулиан Марш е успешен диджей и музикален продуцент.

Двамата се срещат в дома на общ приятел през 2011 г. В рамките на една седмица се срещат отново, също толкова случайно, и започват да излизат. „Срещнах го, влюбих се, и това е“, споделя Джулиан. Двамата се омъжват в Ню Йорк през октомври миналата година, тъй като щатът Флорида, където живеят, все още не разрешава на еднополовите двойки да сключват брак.

„Имаме много любов и щастие в живота си. Благодарение на Върховния съд и президента Обама, можем да останем в дома си и в държавата си. Ако DOMA не беше отменен, щяхме да бъдем принудени да напуснем дома си, който обичаме толкова много.

Изключително сме благодарни и щастливи да получим този подарък точно в месеца на гордостта“, допълни Джулиан, който отпразнува рождения си ден на същата дата, на която беше одобрена зелената карта на съпруга му.

Снимка : Facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !