Класация на "Форбс" обяви Лейди Гага за най-влиятелният музикант в света

29.06.2013 09:00 | Видян 1854 пъти

Класация на

Американската певица Лейди Гага е на първо място в класацията на най-влиятелните музиканти в света за 2013 година, съставена от сп. "Форбс", пише dnes.bg.

Изданието отбелязва голямата й популярност в социалните мрежи и високите доходи от последните й концерти. Турнето "Born This Way Ball" донесе на звездата 168 милиона долара, въпреки че тя бе принудена да го прекрати предсрочно заради травма на бедрото. А последователите на Лейди Гага в Twitter вече са над 38 милиона. Във Facebook те са повече от 58 милиона.

На второ място в класацията на "Форбс" е Бионсе. Изданието отбелязва, че приходите от всеки концерт на изпълнителката надхвърлят 2 милиона долара. Освен това са споменати и огромните рекламни хонорари на певицата.

На трето място е Мадона, чието турне за промотиране на албума "MDNA" бе най-успешното за миналата година и събра 305 милиона долара. Следват Тейлър Суифт и "Бон Джоуви".

Единствените британски изпълнители в списъка са членовете на рок групата "Колдплей", заемащи 9-о място. Приходите от всеки концерт на състава се оценяват на 3 милиона долара.

Първата десетка в класация на "Форбс" изглежда по следния начин:

1.Лейди Гага
2.Бионсе
3.Мадона
4.Тейлър Суифт
5."Бон Джоуви"
6.Джъстин Бийбър
7.Дженифър Лопес
8.Риана
9."Колдплей"
10.Кейти Пери

В аналогичната класация на "Форбс" за миналата година на първа позиция бе Джъстин Бийбър. Лейди Гага бе трета, тъй като не бе изнасяла концерти в продължение на година. През 2011 г. обаче тя отново оглави класацията, припомня БТА.

Рейтингът на най-влиятелните музиканти е съставен на базата на друга, по-обширна класация, в която са включени най-влиятелните знаменитости на годината. В нея тази година на първа позиция е Опра Уинфри. Ексцентричната поп звезда Лейди Гага заема втора позиция, следвана от режисьора и продуцент Стивън Спилбърг и певиците Бионсе и Мадона.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !