Топ хотели в провинцията

09.06.2013 09:02 | Видян 1561 пъти

Топ хотели в провинцията

Присъствието в класацията на авторитетното и престижно списание Конде Наст е по-ценно дори от Диамантената награда - Оскарът за хотелиерството. Днес избрахте да ви представим някои от новите попълнения в хотелската листа:

Oustau de Baumaniere, Прованс

Осто е бивша страноприемница, една от най-прочутите в историята на Францията. Разположена е в красива равнина, рисувана от Сезан и Пикасо в най-известните им картини, под скалиста канара. Прилича на стара селска къща с уникално зелена градина. Днес е превърната в хотел с 30 стаи в три сгради. Всяко от помещенията е индивидуално декорирано. Дърво, антики, естествени материали формират интериора. Мястото е чудесно през лятото и несравнимо по красота през есента, дава добра база за изследване на прочутите градове Арл, Авиньон и Горд. Закуската е впечатляваща. Освен че се сервира в леглото, представлява домашно правени кроасани, домашно бито масло и също домашно сладко. На вечеря всички се обличат официално, за да хапнат край басейна от невероятните гозби от домашната кухня – особено агнешките, и да пият фините местни вина.

Otahuna Lodge, Южен Остров, Нова Зеландия

120-годишното имение с огромната площ от 30 акра е като излязло от прочутия роман Тайната градина. Бялата къща в колониален стил е на 25 км с кола от столицата на острова Крайстчърч. За разлика от града обаче, дворецът е така построен, че и не мръдна по време на тежкото земетресение преди 2 години, нито пък се напука. 7 приказни апартамента в стила на кралица Анна са истинско пристанище за напрегнатите хора, които нямат почивка в ежедневието си. Декорацията е изящна, но картините и пластиките наоколо са достойни са голяма галерия. Пълното щастие настъпва преди вечеря, когато в салона се сервират прочутите сандивичи – канапета със сьомга Аораки в компанията на великото местно Пино Ноар. Шарките на копринените килими сякаш искрят, отразени във винените чаши от кристал, докато облегнатите в своите кресла Честърфийлд щастливци, отморяващи в имението, се радват на живота. Следва прочутото 5-степенно меню на шефа-звезда Джими Макинтайър.


 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Пътешественикът е пътуването:...

Пътешественикът е пътуването: Фернандо Песоа

Животът е такъв, какъвто си го...

Животът е такъв, какъвто си го направим. Фернандо Песоа

Няма коментари към тази новина !