Бандерас пак идва в София

08.06.2013 09:00 | Видян 1490 пъти

Бандерас пак идва в София

Холивудската звезда Антонио Бандерас пристига в България като гост на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в София, която ще се проведе между 12 и 16 юни. Популярният испански актьор ще открие 20-ото му издание на 11 юни в зала "Мати" в НДК от 18:00 часа, а визитата му ще включи и оставяне на отпечатъци в Залата на славата на НДК.

За събитието гостува и номинираният за "Оскар" испански режисьор Карлос Саура, който на 14 юни ще получи титла доктор хонорис кауза на НАТФИЗ и ще закрие фестивала на 16 юни в 20 ч. 81-годишният създател на 42 филма е смятан за една от най-влиятелни фигури в съвременното кино. Той ще проведе майсторски клас с анализ на филма "Елиса, живот мой" (1977).

Фестивалът на испанското и ибероамериканското кино се провежда по инициатива на Посолството на Испания и разчита на съдействието и участието на посолствата на Аржентина, Куба, Венецуела, Чили, Еквадор и Колумбия, както и на Отдела по образователните въпроси и Институт Сервантес. Ще бъдат показани общо 15 ибероамерикански и испански филма.

Седмицата на киното се организира с желанието да достигне до всички любители на киното, а не само до публиката, владееща испански език, поради което по традиция входът за прожекциите ще бъде свободен, а по-голямата част от филмите ще имат субтитри на български или на английски език.

В неделя, 16 юни, в 20.00 ч. Карлос Саура ще закрие Седмицата на киното и ще бъде прожектиран филмът "Мама стана на 100". Ден по-рано - в събота, 15 юни, от 10 до 12 часа се предвижда майсторски клас на Карлос Саура и анализ на неговия филм "Кармен" в НАТФИЗ.

Официалното откриване на ХХ Седмица на киното ще се проведе на 12 юни, сряда, в 19.00 ч. с дебютното представяне в България на филма "Тялото" на режисьора Ориол Пауло.

Снимка: Facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !