Най-известният графити артист Futura с нов арт проект

06.06.2013 13:45 | Видян 1854 пъти

Най-известният графити артист Futura с нов арт проект

Hennessy Very Special представи лимитирана серия бутилки създадена от световно известния графити артист Futura. В Галерията за модерно изкуство в София гостите се запознаха с творчеството на Futura и видяха резултатът от съвместния му проект с Hennessy – бутилка Hennessy V.S. с етикет и други графични елементи създадени от големия артист. Всяка бутилка от лимитираната серия притежава индивидуален номер и представлява истинско произведение на изкуството. Сред гостите на изложбата преобладаваха млади артисти, дизайнери и творци, които допринесоха за артистичната атмосфера.

На входа на Галерията двама млади графити художници рисуваха на живо и създадоха две уникални графити платна, с които почетоха проекта на Futura с Hennessy. Авангардната аудитория опита от трите специални микса на Hennessy – Hennessy Apple, Hennessy Berry и Hennessy Ginger. Музикален микс забъркан от Джун Йошида превърна изложбата в страхотно парти. Освен платна на Futura, Галерията показа и снимки на фотографа Ричард Шрьодер показващи етапи от работата на графити артиста по проекта с Hennessy, както и видео инсталация за проекта.

Hennessy, марка номер едно коняк в света, продължава своите арт проекти като си партнира с международно признатия графити артист Futura за създаването на лимитирана серия бутилки, с която да зарадва почитателите на ценната напитка и на графити изкуството. Бутилката предлага уникално визуално преживяване на своите фенове с привлекателните си абстрактни линии и форми, за създаването на които Futura черпи вдъхновение от меките и топли тонове на коняка.   

Futura винаги е бил новатор, изпреварващ своето време. Още в ранните си години като автор на графити в Ню Йорк през 70-те, той  прави впечатление със своите цветове и линии, с динамичните форми и много енергия. Докато другите творци на графити са заети да изписват имената си навсякъде, Futura изгражда свой индивидуален стил и създава ново движение в това изкуство.

И днес той остава един от най-отличителните и обичани графити артисти. Въпреки че оригиналният му стил го прави известен, Futura никога не спира да се развива и да ни провокира чрез новаторски подходи и техники.




автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !