Гери Дончева се барна с рокля от времето на "Титаник"

15.05.2013 15:15 | Видян 3939 пъти | Гласували 1

Гери Дончева се барна с рокля от времето на

С рокля, създадена по времето, по което е потънал "Титаник", блесна топмоделът Гери Дончева пред бизнес дамата Мерлин Арно на представянето на книга, подкрепена от известната меценатка. Гери бе избрала за събитието, преминало в духа на прочутия в цял свят през 20-те години на миналия век Казати бал елегантна рокля и чанта, създадени през 1912 година. Роклята и прическата на Мерлин Арно бяха точно копие на една от визиите на маркеза Казати, на която е посветена книгата, написана от Денди, пише Блиц.

Героинята на книгата - Маркеза Луиза Казати Стампа ди Сончино, е най-богатата и ексцентрична дама в Европа между войните. Тя е модна икона и революционизира дамската мода далеч преди Коко Шанел, а в наши дни импулсира идеи в колекциите на Алекзъндър Маккуин, Джон Галиано, Кристиан Диор, Карл Лагерфелд.

Тя е притегателен център за европейската бохема с пищните партита, които организира в нейна чест – сред гостите ѝ са аристократи като княз Юсупов и граф Робер де Монтескьо, балерината Айседора Дънкан, футуриста Томазо Маринети и много други знаменитости.

Снимка: Фейсбук



автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !