А имахме море...

11.08.2008 15:54 | Видян 8540 пъти | Гласували 5

А имахме море...

Това е първата година, когато изобщо не ми се ходеше на нашето море, и ако не беше едно голямо парти, сигурно така и нямаше да стигна. Доста хора са като мен, ако съдим по данните, изнесени от шефката на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова. Според статистиката ръстът на българите, отишли с цел да си починат в Гърция, е 117% спрямо миналата година. А салдото на туризма ни за първи път в историята е отрицателно!
Каква реакция има у нас?


Продължаващо строителство, въпреки сриналите се двойно цени на жилищната площ по морето.
Мръсни и неподдържани плажове, които за сметка на това кой знае защо са пренаселени.
Унищожаване на малкото останала растителност – достатъчен пример е плячкосването на хиляди декари от Странджа от община Царево, което бе позволено и официално този сезон.
Кой почива по този начин в 21 век?! Особено пък в ЕС...
За евтините социално слаби или финансово ограничени немци и англичани хич не ми пука. Но има една група българи - стотици хиляди за съжаление, които от сантиментални, патриотични или други подбуди не биха сменили нашето море. Те просто не искат да видят друго.


Нищо, че дори в съседни държави като Турция и Гърция хем е по-хубаво, хем е по-евтино (не вярвайте на леля Донка Соколова, че давали по две маслини за закуска – храната е повече и е по-хубава от сервираната тук).
Не бива да се издевателства върху хората, които все още избират България. Трябва на 20-ата година от прехода да им се даде нещо повече от почивна станция и лошо обслужване. Това си го имахме и в соца, когато обаче по Черноморието беше чисто, имаше и природа. И то доста красива природа. Проблемът е от типа “от днеска за вчера” и не търпи дори ден отлагане!
В противен случай ще разказваме на внуците: “А имахме море...”

автор: Борис Ангелов

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !