Българин взе ЕМИ

16.04.2013 16:00 | Видян 1037 пъти

Българин взе ЕМИ

Работещият в САЩ български продуцент, режисьор и оператор Калин Иванов спечели награда "Еми" в изданието на отличията за новинарски телевизионни продукции. Той победи в категорията за "Образователна програма" за предаването си Study With The Best по CUNY TV (Channel 75), където работи от 13 години, писа сайтът Дневник.

Study With The Best е образователно магазинно предаване, което представя забележителни постижения в областта на изкуствата, науката, обществения живот на Ню Йорк и успехите на студентите и преподаващите в университета "Сити". То се излъчва в сряда, събота и неделя, а Иванов е съавтор, копродуцент и отговорен оператор.

Сред най-отличителните продукции на Калин Иванов е документалният филм за американския поет Джошуа Меигън, известен с дебютната си стихосбирка The Optimist, публикуван в "Ню Йорк таймс" и носител на множество литературни награди. "Исках да създам нещо повече от обичайния телевизионен портрет и да намеря начин да превърна думите на поета в картина, да уловя настроението от неговите стихове", разказа Иванов пред CUNY TV.

Това не е първият път, в който той печели най-престижната награда в телевизията. Миналата година той е награден с две статуетки за предаването Nueva York в категорията "Магазинно предаване" и за сегмента Auralis в категорията "Предаване с екологична тематика".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !