Осмиват чалгата във филм

15.04.2013 11:15 | Видян 2486 пъти

Осмиват чалгата във филм

Как се става поп фолк звезда и какви са тънкостите на занаята - отговорите ще търсим в първия поп фолк мюзикъл Шшшт, попей ми. Режисьори на сатиричния 30-минутен филм са Петър Вълчев и Андрей Вълков. В главните роли са актрисите София Бобчева и Силвия Станоева (получи Икар за дебют тази година), съобщава Супер 19'.

В кастата на фолк мераклийките влизат още певиците Санта и Поли Генова, Рейчъл Роу. Те са поп фолк феите, които вкарват главната героиня във фолк бранша. В роля влиза и актрисата Снежина Петрова, тя играе певицата Курайма. Китодар Тодоров, когото сега гледаме в Революция Z и стилистката Антония Йорданова също влизат в образ.

А главната героиня Веска е наивно момиче от село и мечтае да стане поп фолк певица, да се вмъкне сред звездите. Нейната мечта е като на много други момичета от провинцията - да стане успешна, да има скъпа кола, много пари и популярност. Един ден момичето решава да избяга и да се пробва да сбъдне мечтата си. По пътя си среща проститутката Беба.  Тя ще я учи на тънкостите - от сексапила на жената до тайното й оръжие - свирките, на което никой мъж според нея не може да устои.

"Идеята на филма е много важна. Темата е изключително наболяла в нашето общество. Допадна ми идеята, че те показваха и се подиграха на чалгата като култура. Тази култура, с която аз се боря всеки ден и която показва че парите дават щастие. Това не е така", сподели Сантра пред бТВ. "Ние сме изключително нежни и по никакъв начин не осъждаме нашите герои, че са избрали пътя на чалгата. Все пак сме минали през сатирата, за да покажем нашето виждане за нещата, как стоят те в България", обяснява и Петър Вълчев.

Шшшт... Попей ми! не е просто комедия, а един ироничен поглед към съвременната действителност, който ще изненада българския зрител със сюрреални елементи и елементи на мюзикъл. Филмът поставя въпроса за преобръщането на ценностите, за момичетата, които израстват пред телевизорите и които мечтаят за принца, който не пристига на бял кон, а в лъскава кола. Лентата е филм за търсене на щастието и не осъжда поведението на своите герои, а търси и дава обяснение за него", обяснява продуцентът Камелия Петрова. Премиерата е утре вечер в Дома на киното.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !