Островът на Онасис стана руски

11.04.2013 18:30 | Видян 2515 пъти

Островът на Онасис стана руски

Гръцкият остров, на който Аристотел Онасис се ожени за Джаки Кенеди, най-вероятно е продаден от единствения останал жив наследник на Онасис за сумата от 100 млн. британски лири, пише dnes.bg.

Атина Онасис Ръсел, внучка на гръцкия корабен магнат от миналото, се е съгласила да продаде остров Скорпиос в Йонийско море на руски милиардер. Според медиите в южната ни съседка самоличността на руския бизнесмен остава неразкрита.

Островът, намиращ се на запад от бреговете на Гърция, беше закупен от Онасис през вече далечната 1962 г. Смята се, че е струвал на корабния магнат 3,5 милиона драхми, чийто еквивалент в британски лири е около 10 000.

Шест години по-късно островът става мястото, на което Онасис се жени за Жаклин Кенеди, вдовицата на убития през 1963 г. американски президент Джон Кенеди.

След смъртта на магната островът става собственост на дъщеря му Кристина, която умира през 1988 г. само на 37 г. от инфаркт. След нейната смърт Атина наследява Скорпиос.

Според гръцката преса договорът за покупката на частния остров е оформен от адвокатски кантори в Атина и Женева. Фархад Влади, чиято компания „Влади частни острови“ продава стотици острови, заявява, че въпреки че не е чул за подобна сделка, е възможно г-жа Онасис Ръсел да е решила да продаде острова.

"Тези руски олигарси имат милиарди, така че нищо чудно някой от тях да е отишъл и да е казал: "Ще ти дам 100 милиона или 200 милиона евро за острова. Всичко е възможно", разсъждава Влади, цитиран от "Дейли мейл".

Той е помолен от г-жа Онасис Ръсел още преди седем години да направи експертна оценка на стойността на острова.

По думите на Влади водата на острова идва от планина, намираща се на съседен остров. Това значи, че ако някой е закупил острова на Онасис, то тогава ще му се наложи да купи и планината, а това ще вдигне доста цената от 100 милиона.

През години островът е приютявал грандиозните партита на Аристотел Онасис. Самият той, както и дъщеря му и синът му Александър (загинал в самолетна катастрофа през 1973 г.) са погребани на острова.

На острова има три резиденции, площадка за кацане на хеликоптер и малко пристанище.

Госпожа Онасис Ръсел, която е с швейцарско образование, е единственият жив наследник на корабния магнат. Тя е родена във Франция и единственото дете на Кристина Онасис от четвъртия й съпруг Тиери Ръсел.

Онасис Ръсел е омъжена за бразилския жокей Алваро де Миранда Нето. Двамата живеят в Сао Пауло.

В миналото са се появявали слухове, че Джорджо Армани, Бил Гейтс и Мадона имат интерес към закупуването на остров Скорпиос.

Снимка: Google

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !