Кой от ГЕРБ изгуби милиони в Кипър или защо офшор стана мръсна дума?

05.04.2013 14:00 | Видян 3056 пъти | Гласували 1

Кой от ГЕРБ изгуби милиони в Кипър или защо офшор стана мръсна дума?

Не друг, а самият Михаил Константинов разтръби, че ГЕРБ може да изгуби изборите, ако се разкрие кой висш политик има офшорни сметки за МНОГО МИЛИОНИ. В елита вече се говори, че някой бил ощетен здраво от кипърската драма, понеже си държал „спестеното” от мандата на Острова на Афродита. Веднага се сетихме за офшорката, свързана с проекта за президентската вила на Черноморец, както вече сме писали в Супер 19’. Но тя е на друг остров - Малта. Не е кипърска.

Това е клюкарската страна на въпроса. А политическата е, че останал без шансове за растеж, клубът на богатите реши да „експроприира от експроприаторите”, както съветваше другарят Ленин. Целта е да се заграби 30% или повече от петродоларите на руските олигарси, от бразилските реали, от китайски юани и другите тайни сметки.

Сиреч, Западът разтресе Кипър, за да потекат руските 40 милиарда, складирани там и другите парици, скътани в китния офшорец, към западните банки. Подпуканите обаче не се оказаха вчерашни - кинтите първо тръгнаха към Латвия. Тя се оказа, че не била правилно място и Брюксел укори бившата съветска република да не взема пари от Кипър. В същото време никой не каза копче на кипърския президент, чието семейство изнесло 20 милиона към Лондон. Цял свят разбра – в Лондон може. По ирония на съдбата и Кипър, и Малта бяха направени офшори от кого? Ами от англичаните, понеже и двата острова им бяха протекторати, та и все още британците имат бази там. Както и на слънчев Гибралтар, за който никой не обелва дума. Там пък са дислоцирани момчетата с футболното тото и другите спортни залагания.

Не е случайно, че в същата седмица станаха още две неща. Миналото между другото е, че САЩ, Англия и Германия след 4-годишна битка успяха да надвият Швейцария и тя свали поне де юре банковата си тайна. Така се предотврати възможността кипърските милиарди да отидат в страната на банките.

Другото събитие е гръмкият скандал с офшорните пари на световни лидери, който заплашва да задмине Уикилийкс и вече го наричат Офшорлийкс. И той бе забъркан от братята американци. Когато стигнете до стр. 31 в Супер 19’ обаче ще прочетете, че това едва ли ще им помогне да избегнат революцията, която ги заплашва до 2020 г. по мнение на техен си професор.

В броя ще четете още, че според най-актуалната бг врачка няма да се оправим поне още 3 години.
За утеха припомняме златните звезди от сериалите. Има да ахкате и да охкате, когато разбере защо Робинята Изаура се снима два пъти за Плейбой, преди да стане особено близка с бразилския президент. Дали и те имат офшорни сметки???


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !