Новият албум на Дейвид Бауи оглави британския чарт за първи път от 20 години

18.03.2013 16:15 | Видян 1487 пъти

Новият албум на Дейвид Бауи оглави британския чарт за първи път от 20 години

Новият албум на британската легенда Дейвид Бауи се изкачи на върха в британската класация за албуми. The Next Day продаде близо 100 000 копия в първата седмица от излизането си и свали от първото място американските рокаджии "Бон Джоуви", пише bbc. В чест на Бауи музеят "Виктория енд Албърт" в Лондон ще открие ретроспективна изложба за живота и творчеството на великия музикант и изпълнител.

Дейвид Бауи разби британските класации с новия си албум The Next Day. Той стана най-бързо продаваният от началото на годината, настанявайки се на първо място в чарта за албуми още в първата седмица след излизането си. Албумът е голямото завръщане на 66-годишния музикант след 20-годишно отсъствие. Последната му тава Black Tie White Noise беше от 1993 г.

The Next Day е продал 94 000 копия през миналата седмица, по данни на Официалната британска чарт компания. "Бон Джоуви" бяха изместени на второ място. В класацията за сингли на първата позиция е Mirrors на Джъстин Тимбърлейк .

Анонсът за излизането на новия материал от Бауи изненада мнозина в музикалния бизнес, а феновете на звездата се обърнаха към старите му плочи и дискове, за да сравняват жанрове и стилове. Бауи обаче остава най-големият хамелеон в музиката и е трудно да бъде сравняван не само с останалите изпълнители от неговата класа, но и с по-ранни свои творби.

На 23 март в лондонския музей "Виктория енд Албърт" ще бъде открита ретроспективна изложба на Дейвид Бауи, представяща го като иноватор в музиката и културна икона. Феновете ще могат да видят ексцентричните костюми на звездата, негови ранни снимки и вещи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !