Депутати или мутри?

13.03.2013 11:15 | Видян 2023 пъти

Депутати или мутри?

СПЕЦПРОЕКТ 19 калинки и половина- част 3

В парламента на Тройната коалиция протокалинка беше депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който там се сдоби и с прякора Лъчо МОЗЪКА. Той обаче се оказа ловък играч и избяга в чужбина, за да няма общо в този парламент, доминиран вече от неговата партия, със скандала Мери Джейн. За какво става дума. Производител на алкохол, който има продукт с това име на наркотик, лобира да не му бъде забранено названието със закон. Става дума за Миню Стайков. Готов е да си цака.

Дяали поради неголямата сума или поради риска, Мозъка не се ангажира. Но младото петле Светлин Танчев клъвва. Той пробутва текста, без да е гласуван от здравната комисия и на листче го предава за публикуване в Държавния вестник. Това е уникален случай в цялата ни история. Под негово ръководство пасажът е смутолевен в пленарната зала от колегата му Валери Цеков, който пък за наказание е повишен за шеф на НЗОК на мястото на друга ГЕРБ$ова калинка – Нели Нешева, писала си незаконни петцифрени бонуси и разклатила правителството, което се оказа, че позлатява чиновниците си във време на мизерия.

Не за 2 милиона лева, а само за 20 000 евро са имали намерение да продадат честта на управляващата партия договорилите поправката Мери Джейн, ако се вярва на членове от групата на ГЕРБ в парламента, шушукат депутати. А ние отказваме да им повярваме. Това стана ясно, след като проверката кой и защо прокара скандалния наркотекст продължава с пълна сила. Разкритието на 19’ прави още по-смешни думите на майката на замесения в скандала депутат Светлин Танчев, че  “2 милиона са жълти стотинки” за нея. Дамата е

сватя на вицепрезидента Маргарита Попова, по времето на скандала правосъден министър,

а иначе бизнесът й потръгва в сянката на „първата пола” на БСП след преврата на 10 ноември – Нора Ананиева.
Въпросът е, че не се знае кой е договарял сделката, както и взети ли са парите, след като неочаквана президентска намеса предотврати чудовищната поправка! Според мълвата, която бе пусната във висшите кръгове, първоначалното договаряне било извършено в луксозен софийски хотел от високопоставен депутат, който след това удобно се е дистанцирал от скандала.
Той обаче май имал високи изисквания и отказал да се занимава с дреболии. Затова оставил горещия картоф другиму.

Шефът на временната анкетна комисия Румен Иванов – бивш полицай и бивш шеф на Инвестбанк в Добрич, е категоричен за разправа с депутатите Танчев – шеф на еврокомисията в парламента, и Цеков – зам.председател на здравната комисия.
Пред в. Сега той съвършено справедливо коментира: “Почти единодушно се налага мнението да предложим

двамата депутати, за които е УСТАНОВЕНО, ЧЕ ИМАТ ВИНА,

да освободят постовете си като председател на комисията по европейските въпроси и заместник-председател на здравната комисия...Всички материали ще бъдат изпратени в прокуратурата”.  Танчев и Цеков обаче са прекалено ниско ниво, за да са били способни да договарят промени в законодателството.

Затова още преди 2 месеца в. Супер 19’ публикува предположението, че следите май водят към отговорната за промени в законите Правна комисия, оглавявана от Искра Фидосова.
Друго от нейните момчета бе напъдено от парламента и даже се появи с белезници, преди да изчезне яко дим и нищо да не се чуе за него. И то става въпрос за дясната ръка и депутат от Монтана, където листата реди Фидоска. Часове преди Брюксел да обяви смазващи критики за несправянето на властите с престъпността и корупцията по върховете на властта, България осъмна с новината за ареста на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов. Задържането е станало в момент, в който той е получавал част от договорения

подкуп от 100 000 лева, за да упражни влияние

върху държавни служители в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Заедно с него са арестувани още трима души - двама свързани с ГДБОП и един криминално проявен. Хубава компания, както се казва. Странно защо не бе осъден друг депутат от ГЕРБ, който в края на 2011 г. бе преквалифициран в кмет на Дмитировград, провинил се в същото като Калина Илиева. Но за разлика от нея пожален. Прокуратурата е прекратила проверката срещу бившия депутат от ГЕРБ и настоящ кмет на Димитровград Иво Димов за представяне на фалшива диплома за висше образование, защото никой в Народното събрание не се е сетил как ксерокопието на фалшификата се е озовало в парламента, съобщи Mediapool.bg.

Авторът на публикацията Красен Николов се позовава на Руси Алексиев, говорител на Софийска районна прокуратура и заместник-районен прокурор на София. Прокурорската проверка започна след разследване на вестник 168 часа, че кметът на Димитровград е „калинка“ - също като Калина Илиева,осъдена условно и, че размахва фалшива диплома за висшист от Пловдивския университет Паисий Хилендарски. За издънката пък се разбра, когато бившият кмет Стефан Димитров обявява, че в кметството работят „нови калинки“ и поиска новото ръководство на общината да си покаже дипломите за висше образование. Димов свиква пресконференция, на която показва дипломата си на журналистите и заявява, че е бакалавър по маркетинг от Пловдивския университет с успех Много добър 5.

По закон кметовете и депутатите нямат нужда от висше образование, за да заемат изборните постове, но фалшифицирането на документи и представянето им пред орган на власт е престъпление. Като депутат Димов беше член на образователната комисия. Проверката първо започва в районната прокуратура в Димитровград, която установява, че Пловдивският университет не е издавал такава диплома, пише Супер 19'.

С тази информация проверката е изпратена по компетентност в Софийската районна прокуратура, защото ксерокопие от дипломата на Димов е намерено в деловодството на Народното събрание. Проверката на софийските прокурори в парламента е показала, че там цари пълна амнезия - нито си спомнят кой е депозирал ксерокопието, нито кой от администрацията го е приел. Оригиналът на фалшификата така и не открит. Неговото копие не е било и заверено. Самият Иво Димов е отрекъл пред прокуратурата да е представял подобно нещо в Народното събрание и да си е изкарал фалшива диплома.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !