Фламенко танцьорът Давид Перес пристига в София

05.03.2013 09:30 | Видян 1345 пъти

Фламенко танцьорът Давид Перес пристига в София

Днес пристига един от най-експресивните танцьори и хореографи на съвременната фламенко сцена - Давид Перес, който ще представи своя спектакъл “Puntal” в София Лайв Клуб на 9 март от 20:00 ч. Той идва в София непосредствено след изявата си на Фламенко фестивала в Херес, където участва в спектакъла на танцьора Хавиер Барон и певицата Есперанса Фернандес.

Без съмнение малко танцьори могат да превърнат добре усвоента техника в изкуство, да изразят себе си, да се движат на сцената сякаш я притежават, да се разтворят във фламенко танца и да предадат своето усещане на публиката. Малко имат тази привилегия и  Давид Перес е един от тях. Танцът му е пълен с живот, огнен, понякога ефирен, изчистен и винаги много елегантен.

Трите компонента, които са съставна част от фламенко изкуството са добре балансирани в спектакъла на Давид Перес “Puntal”. Той се състои от пет части, които имат много различен музикален и изразен образ - De la cava, Levante , A cuatro tiempos, 3 por 4, Con aire. Те дават възможнаст на артиста да представи богатството и драматичния заряд на отделните фламенко ритми - мартинете, сигирия, минера, таранто, танго, фарука, алегрия,булерия.

Билети за спектакъла Puntal на 9 март в Sofia Live Club от 20 ч. се продават в мрежата на Тикет Плюс, в "Дюкян Меломан" и на www.ticketplus.bg. Билетите са с цена 30 лв при предварителна продажба и 35 лв на входа на клуба в деня на концерта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бeлингам от Реал пожела успех на Б....

Звездата на Реал Мадрид преди идването на Мбапе в...

830К за Гришо от Ролан Гарос, излиза...

Със стигането си до четвъртфинал, първи в неговата...

Няма коментари към тази новина !