Мегазвездите никога не вземат Оскар

27.02.2013 16:30 | Видян 4958 пъти

Мегазвездите никога не вземат Оскар

Когато хората чуят Оскар, те си представят най-доброто във филмовата индустрия. Най-добрите актьори, най-добрите филми, най-добрите песни.

Отдавна наградите на Американската филмова академия са се превърнали в най-високото отличие. За всичките  години, в които съществуват Оскарите, са наградени едни от най-забележителните филмови икони. И въпреки това някои наистина огромни таланти остават без статуетка, пише Супер 19'.

Ще останете учудени,  но едни от най-любимите актьори на цял свят всъщност никога не са печелили Оскари, дори секс символ като Мерилин Монро.

Въпреки краткия си живот тя остава запомнящи се роли в киното. Играта й в Господата предпочитат блондинки на Хауърд Хокс през 1953 и участието й в Проклетите седем години през 1955г. остават абсолютно незабелязани за Академията.

Представяме ви още звезди, които никога не са получавали мечтаната статуетка.

Леонардо Ди Каприо

Според запалените кино маниаци Леонардо почти няма роля, която да не заслужава Оскар, тъй като досега избира все сложни образи. От първата му номинация през 1993 г. за изпълнението му в Защо тъгува Гилбърт Грейп, Ди Каприо продължава да се провокира с роли като наркоман, модерен Ромео и други образи. Лео има още две номинации – за Кървав диамант и Авиаторът.  

Три пъти номиниран за Оскарите и нито веднъж техен носител. Прекрасните му превъплъщения като пират не му печелят статуетката нито ролята му на лудия шапкар в Алиса в страната на чудесата.

Деп е носител на 8 Златни глобуса и нито един Оскар. Така или иначе, актьорът има още много време, докато Оскар-ът за цялостно творчество започне да го застрашава.

Брад Пит

Половинката на Анджелина Джоли досега е бил номиниран два пъти за Оскар. Първият път това се случва през 1996 г. за 12 маймуни, а вторият за Странният случай с Бенджамин Бътън. Някой би казал, че Пит не е точно за тази класация, събираща големите актьори. Но ще сгреши, защото макар и да изглежда сладникав, Брад Пит определено е талантлив актьор.

Джони Деп

Деп прави всичко възможно да стои на гребена на вълната, но ако може и да не е в центъра на вниманието. Е, няма как особено с филми като неговите, просто няма как да останеш незабелязан. Освен ако Американската филмова академия са тотално слепи. Надяваме се скоро тази грешка да бъде поправена.

Том Круз

Не всички филми на Круз заслужават Оскар, но има някои заглавия, които просто няма как да бъдат подминати. Цветът на парите, Рейнман, Роден на четвърти юли”. Досега е бил номиниран три пъти, но според филмови критици следящи творчеството му в последните години, едва ли скоро пак ще получи отново някакъв шанс

Едуард Нортън

През 1996 г. Нортън получава първата си номинация за Оскар за изпълнението в Първичен страх. Две години по-късно е номиниран за втори път за Американска история X. Въпреки че оттогава не попада в списъците, Едуард Нортън изгражда стабилна кариера, от която всички очакват все по-добри резултати.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !