Критиците разкъсаха "Здрач"

25.02.2013 12:30 | Видян 2328 пъти

Критиците разкъсаха

Популярният вампирски филм "Здрач: Зазоряване - Част 2" беше буквално разкъсан на церемонията за връчването на тазгодишните американски антинагради "Златни малинки". Кристен Стюарт получи "Златна малинка" за най-лоша актриса, а Тейлър Лотнър – за най-слаб поддържащ актьор, както и за най-слаба екранна двойка заедно с невръстната Макензи Фой, пише Блиц.
 
По традиция антинаградите за кино "Златна малинка" се връчват ден преди церемонията по раздаването на наградите "Оскар". Лентата "спечели" в цели седем категории, включително за най-слаб филм, римейк и продължение, а звездите на филма – Кристен Стюарт и Тейлър Лотнър, и режисьорът Бил Кондън също бяха "отличени" за участието си във финала на вампирската сага.

Наградата на Стюарт беше за "Здрач" и за модерната версия на приказката "Снежанка и ловеца". Робърт Патинсън се размина на косъм с персоналната "Малинка", но целият актьорски състав отнесе приза за "най-лош екранен ансамбъл.

Антинаградата, учредена през 1980 г., представлява пластмасова фигурка на малинов плод върху ролка филмова лента, напръскана със златиста боя, оценена на 4,89 щатски долара. 

Изборът на символа е свързан с жаргонното значение на английската дума raspberry (малинка) – освирквам, дюдюкам. Аренби звездата Риана също беше "освиркана", като получи "Златна малинка" за най-лоша поддържаща актриса за дебютната си роля на моряк в научнофантастичния екшън от 2012 г."Боен кораб".

Комикът Адам Сандлър, който често е бил на мушката на "Малинките", беше удостоен с не толкова желаните златни статуетки за най-лош актьор и най-слаб сценарий за своята комедия "Браво, момчето ми!" Миналата година неговият филм "Джак и Джил", в който играе и мъжката, и женската главна роля, обра наградите във всички 10 категории. "Победителите" рядко се появяват на церемонията на "Златните малинки", която снощи се състоя в хотел близо до Dolby Theatre, където тази вечер ще бъдат връчени 85-ите годишни награди на Академията за филмово изкуство "Оскар".

Номинациите и носителите на "Златните малинки" бяха избрани от над 650 членове на Фондациите "Златна малинка" и 70 000 гласа на сайта "Ротън томатоус".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тарантино слуша новата песен на Тома...

Качествена българска музика с напълно ново звучене -...

Молец, 100 Кила и Васил Петров част...

• От 17 до 19 май Габрово ще се превърне в сцена на...

Няма коментари към тази новина !