Пролетта наближава, каква диета да изберем?

22.02.2013 15:15 | Видян 1300 пъти

Пролетта наближава, каква диета да изберем?

През пролетта, когато всичко се събужда за нов живот, съвсем нормално ни се иска да бъдем в отлична форма, да се чувстваме красиви, да харесваме сами себе си. 

Затова още през първите топли дни става особено актуален въпросът за това на каква диета да се подложим, за да стопим излишните килограми. Да се избере ефикасната диета е особено важно. Под ефикасна, разбираме онази, която ще даде желаните резултати без да ни измъчва прекалено. 

Важно е да се знае, че ранните пролетни диети, особено тези в първите топли дни залагат истински капани за човешкия организъм. На първо място, в ранната пролет свежите плодове и зеленчуци все още са твърде малко, липсва разнообразие, а дори и наличните с голяма доза вероятност са пълни с химикали. 

Така че, разтоварването по-скоро може да има обратен резултат. Никога не трябва да забравяме йо-йо ефекта, който непосредствено след зимата действа с голяма сила и след  няколко дни на по-ниско тегло организмът е готов да си отмъщава при първа възможност. 

Не на последно място небалансираните пролетни диети могат да доведат до алергии, анемии и редица други сериозни здравословни проблеми, тъй като в този сезон организмът е най-уязвим. Като имате предвид всичко това, посягайте към диетите много предпазливо. 

По-вярното решение е да се пристъпи към балансирано хранене и едва през май-юни, когато организмът е подготвен, той да бъде поставен на изпитание с по-радикални мерки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !