Наказаха португалска олимпийска скрила бременност

08.02.2013 17:00 | Видян 1157 пъти

Наказаха португалска олимпийска скрила бременност

Каролина Борхес получи доживотна забрана от Португалския олимпийски комитет, след като не участва в състезанията по уиндсърф на Игрите в Лондон миналата година заради бременност.

Родената в Бразилия спортистка пътувала до Великобритания като част от португалската делегация, но точно преди началота на състезанията в RS-X тя изчезнала, пише sportal.bg.

По същото Борхес написала имейл до официални представители от Португалския олимпийски комитет, за да ги уведоми, че не е в състояние да се състезава поради заболяване и лични въпроси, но медицинският екип не е успял да се свърже с нея и да потвърди болестта й. Така акредитацията й е била анулирана.
 
Борхес сподели пред медиите, че е било рисковано да се състезава бременна.

"Бременна съм в третия месец. Тъжна съм, но представете си как щеше да бъде, ако се бях наранила, докато съм бременна", заяви Борхес тогава.
 
След това тя обвини Португалия, че страната не я е подкрепила и сподели, че дори не е имала треньор.
 
"Никога не получих субсидии или морална подкрепа. Отидох с решението да се откажа, защото ми липсваше подкрепа. Ако имах подкрепата на треньор, нещата щяха да са различни и бих рискувала да се състезавам", сподели още Борхес.

Коментарите й разгневиха представителите на Португалския олимпийски комитет, които я обвиниха в "умишлено прикриване на бременността".

Те също така допълниха, че тя е получила пари за олимпийска подготовка, а парите са пристигнали с известно закъснение, тъй като Борхес първоначално е дала грешна банкова сметка.

"Това беше огромна изненада за нас. Спортистът е задължен да докладва за всички клинични ситуации, тя никога не го е направила. Като се има предвид очевидната липса на спазването на това от спортиста, противоречията в показанията и умишленото премълчаване на бременността, няма нищо, за което Португалският олимпийски комитет може да бъде обвинен", се казва в официално съобщение на комитета.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето ги най-бляскавите звезди на Мет Гала

Спящите красавици бе темата на тазгодишното издание на...

Тюйлери, Париж

Тюйлери, Париж Снимка: Гийом Лавру

Няма коментари към тази новина !