Големанови работи

04.02.2013 09:15 | Видян 2089 пъти | Гласували 1

Големанови работи

Покрай смъртта на Георги Калоянчев и 91-ия рожден ден на Стоянка Мутафова по телевизиите се върти класическата пиеса Големанов. В нея се разказва за един човек, който толкова много иска да стане министър, че е готов да вземе всяко министерство. Ту е "стар народен учител", ту "стар земеделец", обаче е навит и на отбраната, и на всяко друго кресло. Ала тъкмо да стане министър, правителството подава оставка.

Да ви прилича цялата тази работа на нашата ситуация в момента?...Напомняме още другите главни действащи лица и изпълнители. Водещата роля в издигането на министри има Шефката – жената на Шефа.

85 години, след като е написана, тази комедия си е по-жива от всякога. Хора приемат да бъдат министри, въпреки всичко. Ако ще и за броени дни. Защото отдавна си знаем, че от политика и футбол в България всеки разбира. И понеже няма как като Манолев да ни вземат да играем за Фулъм, редом с Бербатов, пробваме се поне да министерстваме.

Освен за министри и за футболни звезди, новият брой на Супер 19' изобилства и на драматични сюжети. Ще научите всичко за неубитите босове – онези, срещу които и по веднъж, и по два пъти имаше атентати, но оцеляха. Ще четете и версиите кой-кого-защо. Поводът е Златко Баретата, но всичките истории и до днес са студени досиета – в смисъл, неразкрити.

Не сме пропуснали и най-дългата съдебна сага в новата ни история – неприключилия 16-годишен съдебен процес за масовото убийство на едно семейство от големия му син. Трагедията е още по-зловеща, защото присъдата не може да влезе в действие поради неверието на шефката на Централната избирателна комисия в безспорните доказателства.

Естествено, много клюки за звезди изпъстрят с радостна нотка екшъните и трилърите на страниците на авторитетния седмичник. Четете и нека да си пожелаем по-добри новини до другия понеделник!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Няма коментари към тази новина !