Слушатели на Дарик даряват над 40 000 лв. за децата аутисти и недоносените деца

31.01.2013 16:15 | Видян 2119 пъти

Слушатели на Дарик даряват над 40 000 лв. за децата аутисти и недоносените деца

Коледният благотворителен търг на "Ники Кънчев шоу", спортно шоу "Гонг" и сайтът Gong.bg, проведен в ефира на Дарик радио малко преди Нова година, събра уникалните 40 100 лева, които бяха разпределени по равно между Фонда за терапии на деца аутисти и фондация "Нашите недоносени деца".

Даренията бяха вречени днес от журналиста на Дарик Ники Кънчев и програмния директор на медиата Константин Вълков на представители на организациите.
Най-големите дарители в търга и хора с най-щедри сърца се оказаха собственикът на футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев и българския футболен национал Ивелин Попов. Домусчиев дари 10 000 лева директно в ефира на Дарик. Освен него футболистите на българския шампион взеха решение да дарят паричните награди от "Спортист на Разград" на стойност 720 лева.

Треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев пък даде своя фланелка, с която игра срещу журналистите в специален благотворителен мач за каузата, а освен това бе продадена и фланелка на Михаил Александров, които акумулираха още 215 лева.

Другият голям дарител Ивелин Попов също в директно интервю за Гонг обяви, че дарява 5000 лева. Освен това Попов, заедно със своя приятел Пенко Михайлов, закупиха билети за полуфиналите на Шампионската лига през 2013 година на обща стойност 3800 лева.

Политиците показаха човешко лице – членовете на парламентарната група на ГЕРБ се отзоваха с 5000 лева за каузата, дарени от Красимир Велчев.
Георги Харизанов закупи част от тенис атрибутите от женския мастър турнир в София за общо 3000 лева. Бургазлията Даниел Йорданов закупи артикули на стойност 1500 лева, като най-голяма стойност от покупките му акумулира фланелката на капитана на националния отбор Стилиян Петров – 900 лв. Стилиян лично изпрати и подписа на две места фланелката си.

Фланелката на феномена Роналдо с автентичен подпис на бразилеца бе закупена за 1000 лева от Николай Георгиев. Тя бе дарена от слушателите на Дарик Кремена Ангелова от агенция "Медия крос" и съпруга ѝ Евгени Каракановски, маркетинг директор в М-тел.

1000 лева бяха безвъзмездно дарени от софиянеца Кирил Николчев, който се отзова на инициативата на Дарик без да поиска предмет от търга.
Един от най-активните приятели на търга още от първото му издание левскарят Илия Христов даде 720 лева за фланелката на Мартин Петров от „Болтън”, която бе дарена от Адидас България. Илия купи и екземпляр от книгата на слепия Крис Григоров "Хог и неговата банда".

Антон Барзов закупи за 630 лева снукър топката подписана от Рони О`Съливан. За 600 лева се продаде уникалното Металика куфарче, пълно с дискове и сувенири, което бе дарено от Вирджиния рекърдс и бе закупено от Иван Лисиков, управляващ съдружник на Макдоналдс България. Ваня Ирибдажакова от името на Райфайзен банк пък закупи за 500 лева официалната топка "Адидас" от Европейското първенство в Полша и Украйна.

Сред големите дарители на вещи за продаване в търга са Българският футболен съюз, Плейстейшън България, хотел "Свети Никола" в Сандански,  Българската федерация по волейбол, Адидас България, Рока България, галерията "Париж Москва", художничката Стиляна Узунова, футболният треньор Димитър Димитров-Херо, много футболисти и футболни хора, много волейболисти. Лице на тазгодишното издание на търга стана вратарят на националния отбор по футбол и на "Твенте" Ники Михайлов .

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !