Стоянка Мутафова не се къпала 2 месеца

13.01.2013 09:20 | Видян 2660 пъти

Стоянка Мутафова не се къпала 2 месеца

"Докторе, ама наистина ли мога да си взема душ? Ей така, да се облея от горе до долу. Наистина ли..."

Известната актриса Стоянка Мутафова не можела да скрие радостта си, че лекарите ще позволят да се къпе нормално, разказа самата тя. Доскоро те й разрешавали само да се обтрива с мокра кърпа заради лоша и незарастваща рана на крака, точно под коляното, пише 24 часа.

"Случката беше много нелепа, но ми причини огромни неприятности", разказва Мутафова. Тя пътувала с бусче, което возело актьорите след снимките на "Столичани в повече". Вратата му била огъната след някакъв удар и краят й се бил изострил като нож. Стоянка тръгнала да слиза, но пластината я порязала точно под коляното. "Беше кална, мръсна. Потече обилно кръв. Попитах шофьора няма ли да ме закара до най-близката болница да промият и зашият раната, а пък тя е точно срещу нас. "Нищо ти няма - каза той. - Колата ми е чиста! Измий раната с малко вода и готово!" И си тръгна. Да, но не стана така. Като погледнах, то пръстът ми потъва в дупката на крака ми.

Веднага тръгнах към болницата. Газих през калта. Лекарят се смая от дълбочината на раната. Чисти, прочиства, ши. Случих на добър лекар. Биха ми и инжекция срещу тетанус. После през ден бях на превръзки. Не иска и не иска да зарасне пустата рана, а и мястото е такова, че не позволява покой. То пък и аз колко ли се спирам... От годините е, имам вътрешни вени и те пречат. Викам си, да не съм направила някой диабет. Но последно се проверявах, уж нямам. Това продължи повече от два месеца. И през това време банята наистина беше най-голямото ми страдание. Когато видях как по мен надолу се стича водата от душа, не можах да повярвам, че се къпя, умирах от страх. Да не стане някоя инфекция и всичко пак да почне отначало", разказва актрисата. Но вече се чувства добре.

Първото й участие за 2013 г. е в пиесата, поставена специално за нея на сцената на Сатиричния театър - "Столетие мое" ще се играе на 20 януари.

"Сега скучая. Но имам нужда и от почивка. Много, много се разстроих от кончината на Калата. Скоро ходих да се видя със съпругата му Валя. Какво да прави. Държи се... А знаете и колко трудно пътувахме тогава обратно за София след гастрола във Варна - добре че беше мерцедесът, който ни изпрати премиерът! Иначе нямаше да успея да се простя с Калата... Тръгвахме, връщахме се през преспите, но пробихме благодарение на опитния шофьор. Стигнах в София в 3 часа сутринта. Настинах по пътя. Въобще не съм лягала. А и тогава още не можех да се къпя! Сега най-много ми липсва четенето", признава Мутафова. С любопитство научи, че има аудиокниги, които може да слуша.

"Само ако не са записали някакви любовчийски простотии като тези бози, които моите колежки си купуват от бензиностанциите! Такива не чета, камо ли да ги слушам", категорична е актрисата, израснала в семейството на писателя ерудит Константин Мутафов, братовчед на Пенчо Славейков, и завършила класическа филология, пише още 24 часа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мечтата на Ас.Василев беше да стане...

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо...

Влюбих се в Ивана Тръмп: М. Бакалова

Мария Бакалова играе Ивана Тръмп в The Apprentice на Али...

Няма коментари към тази новина !