Първанов яхна нов "Мерцедес"

09.01.2013 10:15 | Видян 2492 пъти

Първанов яхна нов

Чисто нов лъскав черен "Мерцедес" вози вече Георги Първанов . Бившият държавен глава е заменил стария си брониран автомобил с по-малогабаритен от същата марка, но за сметка на това чисто нов. Това видя репортер на Всеки ден, който засече Гоце в идеалния център на София - на жълтите павета пред хотел "България".

Помъкнал две торби с книги и още една, носена от бодигарда му, Първанов чевръсто се шмугна в държавния "Мерцедес". Новото возило на бившия държавен глава е S 350, произведен преди няколко месеца в Германия. Настоящият автомобил е с по-малко купе от предишния S 600 - бронирания с най-високата степен на защита B7.

Досегашният немски звяр можеше да устои дори на атака с химическо оръжие. Той обаче вече е зачислен на настоящия президент Росен Плевнелиев. Предният "Мерцедес" струваше почти един милион лева именно заради бронировката. Настоящият излиза на данъкоплатците "едва" 350 хиляди лева, пише Всеки ден.

Новата кола на Първанов наследи старата регистрационна табела - 5928. Това се дължи на факта, че номерата са "оперативни" - собственост на НСО, откъдето имат свои съображения за ротацията на табелите. Често те ги подменят в рамките само на един маршрут, за да не може обектът да бъде проследен. Освен шофьор експрезидентът ползва и личен бодигард заради заплахи за сигурността му. Явно телохранителят, освен да пази шефа си, му мъкне и торбите.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !