Явор от "Гравити Ко": Близките ме измъкнаха от дрогата

20.12.2012 13:30 | Видян 1488 пъти

Явор от

Имах късмет, че до мен в най-трудните моменти на зависимост от дрогата, бяха близките ми. Но човек, който няма подкрепата на семейството си и на обществото, е обречен. Това каза в “Часът на Милен Цветков” Явор Захариев, вокалист на “Гравити Ко”.

В студиото бе обсъждана темата “Кой се грижи за хората, пристрастени към алкохол и наркотици”. В дискусията се включиха психолозите Лена Лалчева и д-р Любомир Кацаров, както и тийнейджърката Йолита Павлова, чийто баща е алкохолно зависим.

Явор не скри, че преди време е имал сериозни проблеми с наркотиците. Опитът му в борбата с тежката зависимост обаче му показва, че битката не е изгубена, ако човек осъзнае необходимостта от помощ.

“Оптимист съм и вярвам, че има шанс. Сигурен съм, че човек (стига да осъзнава риска) може да се излекува и да преодолее зависимостта си – към алкохол или наркотици”, каза Явор.

“В момента, в който си кажеш: “Аз нямам проблем”, нещата тръгват на зле. А като осъзнаеш, че имаш нужда от помощ, първата стъпка към спасението вече е направена”, категоричен е Явор Захариев.

 

Снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !