Станишев политик на годината

16.12.2012 12:13 | Видян 1827 пъти

Станишев политик на годината

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев беше класиран от слушателите на Дарик радио на първо място в класацията за политик на годината. Станишев стана един от петте политици на годината, след като беше избран за президент на ПЕС, стана вицепрезидент на Социалистическия интернационал, беше преизбран за председател на БСП на Конгреса на партията и предизвика първия национален референдум в България.
Сергей Станишев беше гост в предаването „Годината”. „След изборите е необходима промяна, която да стъпи на потенциала на гражданското общество и да започне да гради отново демократична, социална държава и работеща икономика”, заяви  Станишев. Лидерът на БСП изтъкна, че ГЕРБ са загубили доверието на хората и са се оказали най- голямото недоразумение на прехода. „Управляващите осъзнават, че не могат да спечелят изборите и затова правят тези безобразия с Изборния кодекс”, отбеляза председателят на БСП. Според Станишев посланието, което ГЕРБ отправят към гражданите е - не ни интересува как ще гласувате, ще направим така, че резултатите да са такива, каквито ни трябват. Лидерът на БСП припомни, че управляващите останаха сами, изолирани в парламента. „Няма да легитимираме подготовката за манипулации и фалшификации на изборите. Няма какво да им се извиняваме. Те трябва да се извинят за такова нахално поведение”, категоричен беше Станишев. Той напомни за безобразията при предишните избори, когато депутати разнасяха чували с бюлетини и когато представителите на секционните комисии скандираха „мафия”. Станишев изтъкна, че на ГЕРБ ще се наложи да се обясняват пред ЕС, ОССЕ и ПАСЕ.
Председателят на БСП изтъкна, че България няма да издържи още 4 години безобразията на ГЕРБ. „Два месеца лъжат пенсионерите, че ще има Коледни надбавки. След като казаха, че няма пари, дадоха 90 млн.лв. на ГЕРБ-ерски общини и кметове. Това не е ли гавра?”, попита Станишев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !