Ники Дойнов няма висше образование

16.12.2012 09:12 | Видян 3229 пъти

Ники Дойнов няма висше образование

Ники Дойнов изглежда като човек, на когото животът му винаги е бил розов, но истината е по-различна. миналото водещият на "Календар" е трябвало да премине през много тежки моменти, а свързани с болести и смърт, издава Уикенд.

Трудностите за Ники започват още в ранната му детска възраст. Когато е едва на шест години, бъдещият журналист преживява голям стрес – баща му получава сърдечен удар. След този инфаркт животът на всички във фамилията коренно се променя. Осъзнавали, че родителят им е на легло и повече няма да им бъде силната опора, Ники и брат му поемат мъжките задачи в семейството. Макар и малки деца, те започват да помагат на майка си за всичко.

"Наложи се бързо да пораснем. Мама ни възпитаваше доста строго, за което винаги ще съм й благодарен", споделя в редки мигове на откровение Ники.

Покрай тежкото заболяване на баща си, Дойнов израства като отговорен и много сериозен младеж. Но в същото време е и доста артистичен. В ученическите си години той се увлича по музиката и с още четирима свои приятели създава групата. "Земен – Земен" по модела на култовата за тогавашното Поколение формация. "Дюран – Дюран". Самият Ники се изявява като вокал на бандата и показва завидни гласови умения.

Днес, четвърт век по-късно, той продължава да е близък с останалите колеги от групата. Уви, сега "Земен – Земен" е с човек по-малко, защото един от членовете – пръв приятел на новинаря, вече не е между живите.

"Той загина при фатален инцидент в казармата. Трагична загуба! И досега излитвам затруднения, когато трябва да говоря за тази история", заяви наскоро. Ники, който се просълзява всеки път, щом се сети за приятеля си.

Навремето журналистът едва не се простил и с брат си. Родственикът му щял да намери смъртта си, след като паднал от стръмни скали, които катерел.

Новината, че младежът е целият потрошен и се бори за живота си в болница, научил първо Ники. Като разбрал какво е станало, водещият веднага напуснал работното си място и хукнал към клиниката на свиждане. В първите критични часове той не казал на родителите си за инцидента с брат му, за да не ги притеснява. Съобщил им чак когато докторите гарантирали, че животът на пациента е вън от опасност.

Да, Ники е грижовен и всеотдаен син и е голяма гордост на родителите си. Единственото, за което майка му продължава да му намира кусур, е, че така и не сколасва да завърши висшето си образование.

Дойнов следва право в Югозападния университет в Благоевград и вече 15 години влачи дипломирането си. Има да взема още четири изпита, но от телевизионните си ангажименти така и не се захваща с тях. Дори и да се подготви обаче, не е хич сигурно дали ще го допуснат до препитване, тъй като отдавна е загубил студентските си права.

Другото, за което 40-годишният Ники не намира време, е да създаде семейство. Роднините му са притеснени да не си остане вечен ерген, но той не се трогва от това. Нещо повече – отказва да ги информира има ли си приятелка или не. "Това са лични неща, няма какво да ме разпитвате", отвръща новинарят дори и когато най-близките му колеги, приятели и познати го подпитват няма ли най-накрая да си вземе булка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !