Ренета Инджова загуби майка си

14.10.2012 09:53 | Видян 2883 пъти

Ренета Инджова загуби майка си

Тъжна и сълзлива. Такава беше седмицата за първата и единствена досега жена премиер на България Ренета Инджова. Бившата служебна министър-председателка загуби най-скъп на сърцето си човек. Тези дни си отиде нейната майчица. Ренета лично съобщи на "Уикенд" личната си трагедия, но нямаше как да разкаже повече подробности, тъй като мъката й бе огромна и плачът вземаше връх над думите й.

Загубата на г-жа Инджова е изключително голяма, тъй като Желязната лейди на БГ политиката бе много привързана към родителката си. Двете жени живееха заедно в столицата, като се разделяха само когато по-възрастната от тях отскачаше до Стара Загора. Именно в града с правите улици е минала една немалка част от живота на семейството. Там в миналото майката на Ренета се подвизавала като модна дизайнерка. Професията си тя упражнявала
до дълбока пенсионна възраст - чак до 85.

„В Стара Загора имаше три арменки - изключително популярни шивачки и моделиерки. Едната се казваше Софка Катажан, а втората беше известна като Франц. Третата беше майката на Ренета Инджова. При нея идваха хора от всички краища на България. Тя беше не само добра шивачка, беше невероятно обаятелна жена", разказва видната заралийка и някогашна манекенка Мария Стефанова. И допълва, че на младини бившата служебна премиерка също дефилирала по ревюта. Ренета представяла тоалети на родителката си.

Майката на Желязната лейди овдовяла преди около 4 години. Когато починал съпругът й, останала сама и се наложило дъщеря й да се прибере от САЩ, за да я гледа. В Америка Ренета работеше в сферата на социалните и здравните услуги, а в същия сектор си намери служба и у нас - стана шефка на "Токуда". Впоследствие освободи поста и след кратка пауза бе назначена за председател на Националния статистически институт. 2012 г. донесе на госпожа Инджова и още едно нещастие припомнят запознати.

Преди няколко месеца тя счупи коварно крака си и се наложи да я хоспитализират. Подлагаха я и на сериозни рехабилитационни процедури.

В болница в началото на 2012-а лежа и майката на Ренета - Низик. 90-годишната дама се лекуваше от заболяване, което дъщеря й избягваше да коментира.

Мъката по кончината на родителката си бившата министър-председателка трябва да преодолява сама. Ренета е разведена още от зората на демокрацията. От брака си има дъщеря на 30 и няколко години, която живее в САЩ. Щерката е майка на две деца, едното от които носи името на баба си.

източник:Уикенд

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !