Замерват Бойко с яйца

17.07.2008 16:52 | Видян 13497 пъти | Гласували 3

Замерват Бойко с яйца

Възрастна жена хвърли яйце по кмета на София Бойко Борисов, а около 30 души го освиркаха по време на церемония за първа копка на нова детска градина в кв. „Красно село", предаде "Дарик радио". Протестиращите не искат строежа, защото по тяхна информация, заедно с градината, ще се построят и бизнес сгради, като по този начин ще бъдат унищожени зеленият терен и много дървета. Борисов и районният кмет Пламен Църноречки увериха, че притесненията на хората са неоснователни.
Хвърленото по столичния кмет яйце не го засегна, защото удари стоящ до него жител от квартала. Въпреки това възрастната жена на мига беше отведена от полицаи настрани. Кварталният униформен подчерта, че проявата била дребно хулиганство. Жената обаче беше пусната, след като в нейна защита се обявиха няколко от протестиращите мъже.
Бъдещата детска градина ще бъде разположена върху 1700 кв./м застроена площ и ще е предназначена за над 100 деца.


Доброто общинско намерение, на фона на липсата на места в детските градини обаче, не се приема от група жители в „Красно село", посрещнали и изпратили с викове и освирквания кмета на София Бойко Борисов и районния управник Пламен Църноречки. Недоволните от бъдещия строеж се аргументираха с тяхна информация, че заедно с детската градина, плътно до нея, ще бъде издигната и бизнес сграда, като така ще бъдат унищожени зеленият парцел и всички дървета. Излезлите да бранят зелената площ казаха, че в района има много запустели сгради на детски градини и по-добре било общината да ползва тях. За своята кауза протестиращите пуснаха подписка, в която вече са записани над 200 души.


Кметът на „Красно село" опитваше да успокои напрежението. „Не искат детска градина, което не ми изглежда логично. Не вярвам на очите и ушите си. Не е вярно, че до градината ще има бизнес сграда. Ще има само детска градина. Не мога да кажа колко дървета ще бъдат отсечени, но знам, че ще бъдат засадени дървета многократно повече от сега", каза той.
С идването си и кметът на София твърдо увери, че ще се строи само детско заведение.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Дамиано от Монескин се съблича за...

Дамиано - лидерът на станалата култова италианска група...

Няма коментари към тази новина !