Кубрат Пулев: Не искам много, само титлата на Кличко

03.10.2012 17:45 | Видян 2796 пъти

Кубрат Пулев: Не искам много, само титлата на Кличко

Мечтата на Кубрат Пулев се оказа доста скромна. Или не съвсем. Кобрата призна, че не иска много. Само шампионската титла на Владимир Кличко. Боксьорът отново показа двата си пояса пред пресата, след като даде специална пресконференция. В събота вечерта Кобрата нокаутира украинеца Александър Устинов и защити европейската и интерконтиненталната си титла, записвайки 17-та поредна победа на професионалния ринг.

"Не искам много, само пояса на Витали. Мога да го чакам още 4-5 години. Аз имам време, той - не. Все още обаче не искам да говоря за сблъсък с него, защото докато нямаме подписан договор, нищо не е сигурно. Когато той стане факт, ще ви уведомя. В бокса все пак нищо не се знае - може още в следващия двубой да загубя", заяви Пулев пред журналисти.

Шампионът в най-атрактивната категория в бокса разкри любопитни подробности за мача с 202-сантиметровия Устинов. "Имах много голямо желание и воля за победа. Исках да върна обратно в България тези два пояса и съм радостен, че успях. Определено отстрани изглежда по-лесно, но трябва да ви кажа, че на ринга въобще не е така. Честно казано, когато ме удари, си казах, че ми няма нищо, но бях много замаян, всичко ми бе замътено. В крайна сметка обаче взривните удари, които тренирах, се оказаха решаващи.

Много е трудно за един боксьор да демонстрира на 100% възможностите си на ринга. Там има компоненти, поради които няма как да се получи, а и противникът не може да ти позволи, съперниците ми са опитни. Трудно пласирах с дясната си ръка, но когато успявах, Устинов се чувстваше дискомфортно, тези удари бяха решаващи. Лявата ръка е основна, както дълги години ме е учил Михаил Таков. Най-важното бе да не давам възможност на Александър да ме бута в ъгъла, защото това му е стратегията и силата - бута те в ъгъла и те нокаутира, както неведнъж се е случвало.

Не може да е имало страх в Устинов. Имаше взаимно уважение и респект. Той е смел човек и спортсмен, стиснахме си ръцете и се поздравихме след мача. Нямаше такива изказвания като при Димитренко. Засякохме се с него в медицинския центъра и мога да ви кажа, че не беше много добре - шиеха му аркадата, преглеждаха му очите. Физически, а и психически не беше добре. Все пак първа загуба след толкова дълга победна серия. И то му я нанесох аз, от което само мога да се чувствам горд", щастлив бе Кобрата.

"В залата имаше много българи и това ми даваше допълнително сили. След мач, когато трябваше да се ходи на парти, аз първо отидох да се видя с тях и разбрах, че някои са пътували чак от България и Англия. Стана ми много приятно. Приятелите ми също са много верни и постоянно ме подкрепят, брат ми Тервел също, дори понякога ми казват неща, които никой друг не ми казва. Изобщо много ми помагат и като са до мен, нещата са съвсем различни. За мен всеки мач е за световната титла. Има много перипетии, които трябва да изтърпя, докато стигна до такъв мач. Хубаво е, че двата ми пояса останаха в България и съм благодарен на Бог за това. Сега малко ще си почина, ще си дам ваканция. В петък ще има купон в "Найт Флайт". Всички да заповядат, аз черпя", каза още боксьорът.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тръмп обеща на Хабиб да спре войната...

Бившият президент на САЩ и кандидат на Републиканската...

Мис Крокодил с 3-то висше

Бившата Мис България Антония Петрова се изфука с поредна...

Няма коментари към тази новина !