Део не взел пари за победата във ВИП Брадър 3

23.09.2012 10:00 | Видян 3890 пъти

Део не взел пари за победата във ВИП Брадър 3

Благотворителността в България е голяма драма. Всички известни личности се чувстват длъжни да я изповядват, но предимно пред камерите. Именно на милосърдието беше посветен третият сезон на ВИП Брадър. Знаменитостите трябваше да ни „отварят” на теми като разделно събиране на боклука и грижата за децата аутисти. Те наистина се напънаха да събират бая пари. Милионите обаче с месеци след финала на шоуто не стигаха до нуждаещите се, разкри Всеки Ден.
 
Шоуто завърши в началото на пролетта. Ала парите стигнаха от GSM операторите до адресатите чак през август, твърдят запознати. Сумата, която българските звезди събраха за децата в нужда през третия сезон, осемте концерта „За децата на България” и специалните издания на играта „Стани Богат”, е 2 516 125 лв. народна пара.

Тези огромни средства бяха събрани с sms-и и лични дарения за осем отделни каузи. Сред тях бяха: насърчаване на талантливи деца-сираци, обновяване на рехабилитационните центрове за деца с увреждания и др. В подкрепа на дарителската акция държавата опрости  сумата от ДДС в размер на 430 000 лв. от sms-и и обаждания, за да бъде използвана целево за благотворителните каузи.          
Децата аутисти бяха сред нуждаещите се, на които кампанията подаде ръка. И тъй като парите ще се разпределят по равно между осемте каузи, които предаването има за цел да помогне, приблизителната сума за всяка от тях е 314 515 лв.
Българчетата, страдащи от аутизъм обаче за малко щяха да останат напълно ощетени от абсурден спор, който в продължение на 4 месеца служеше за алиби да не им бъдат превеждани парите от звездите. Въпросните над 300 хил. лв. трябваше да бъдат разделени между двете специализирани детски градини, предназначени за страдащи от това заболяване. Едната забавачка е частна, а другата - държавна. И двете са в София. По правилата на шоуто парите трябваше да бъдат разпределени между двете социални заведения.
 
Само че наговаряне между телекомите и майки от държавната градина послужи за оправдание за многомесечно забавяне на плащанията. В крайна сметка, наесен с песен, работата се реши по цивилизован път. Защото децата не стават по-малко аутисти от това, че са възпитаници на частна градина. На тънката струна на съжалението към едно талантливо момче инвалид продуцентите успяха да набутат за победител служителя си Део. Според други участници във „ВИП Брадър” това е станало безплатно в смисъл, че не е имало раздаване на премия за голяма награда. Хонорарите са взети от последващи предизборни ангажименти, защото „по случайност” същите хора стояха зад кампанията на една от основните сили на двойния вот през 2009 г. А тогава парите бяха наистина големи и кризата беше само в приказките на хората.
 
Съквартиранти като Тошко Славков и Ивайла Бакалова, влезли в къщата срещу над 100 000 лева всеки, нямаха претенции към победата. Те бяха доволни, че са ударили по-голям джакпот от най-скандалната шоузвезда у нас – Азис. И това сякаш им беше напълно достатъчно. Ивайла освен това успя да сбъдне и мечтата на сестра си Божидара да я вкара в телевизионната къща, където тя бързо се превърна в душата на компанията и осветли знаменитостите по въпросите на чакрите и енергийното поле.
 
Двамата „милионери” на брадъра от начало бяха наясно, че на тях няма да им се отвори път към първото място. За Ивайла имаше и друг проблем в лицето на Аня Пенчева. Незнайно защо актрисата започна да злослови зад гърба на красавицата и то по най-болезнената тема – за нейното дете.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Преди да я познавам ме дразнеше:...

Любимият на Гала Стефан Николов призна, че преди да я...

Няма коментари към тази новина !