Гаджето на Данона се разплака в съда

21.09.2012 17:00 | Видян 6151 пъти

Гаджето на Данона се разплака в съда

Със сълзи на очите и с белезници на китките влезе в съдебната зала днес обвинената за данъчни измами Мария Янкова, известна като гаджето на Мартин Данона.

Видимо притеснена от засиленото репортерско присъствие и смутена от случващото се тя бе абсолютен контрапункт на майка си Елена, чието око не мигна. Двете бяха приковани една за друга с общи пранги. Собственичката на Арлет не демонстрира абсолютно никакви емоции, влезе в залата хладнокръвно и без видими притеснения. Вътре пък прокуратурата поиска за двете жени, арестувани преди три дни за участие в схема за данъчни престъпления и пране на пари. Тяхното участие е по-редуцирано, а и имат добри характеристични данни, мотивира се обвинителят по делото.

Бащата на Мария, цитрусовият бос Сотир Янков, пък влезе с лека, но пресилена усмивка. Вие друга работа нямате ли, попита без да чака отговор масата журналисти пред втора зала на Окръжен съд крупният бизнесмен, обвинен в данъчни престъпления и пране на пари, ощетили държавната хазна с над пет милиона лева. Всички сме престъпници в тази държава, отговори на въпроса „Знаете ли в какво сте обвинен?“ Сотьо. Най- спокоен от всички петима в съда днес изглеждаше племенникът на Христо Бонев- Зума- Атанас Бонев. Той и преди това си е имал взимане даване с властите и Темида, та е минал вече по този път. Малкия Зум бе свързан с общи белезници с петия основен играч в далаверата- Николай Дойчев.Той криеше физиономията си от камерите и фотоапаратите. 

Трудно е да се каже на този етап кой е мозъкът на аферата. В нея са участвали около десет фирми, като всеки от участниците е имал различна форма на съучастие. Освободените до момента мъже, задържани преди три дни, са пуснати под парична гаранция от 1000 лева. На този етап няма данни за организирана престъпна група и такива обвинения не са повдигани, каза прокурорът по делото Христо Анчев.

Съдът още заседава и решението ще стане известно по-късно, пише Под тепето.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !