Цветанов: Брендо и Дойчин Дойчев са се познавали отдавна

24.08.2012 09:00 | Видян 1722 пъти

Цветанов: Брендо и Дойчин Дойчев са се познавали отдавна

Ще бъдат разследвани българи, които от престъпна дейност са забогатели и са си закупили огромни имоти в различни градове и курорти на Испания, заяви тази сутрин по bTV вътрешният министър Цветан Цветанов. Същевременно той потвърди по БНР, че някои от моряците на кораба “Св. Николай” са замесени в трафика на дрога.

За разкриване и разследване на лица от български произход, които са придобили имоти в Испания от престъпна дейност, са се договорили вътрешните министри на Испания и България – Хорхе Фернандес и Цветан Цветанов.

Българските власти имат доказателства за това, че част от екипажа на кораба „Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин, съобщи вицепремиерът Цветанов. За другите се надявам, че няма да има доказателства, с които да се докаже тяхната съпричастност.Нашата основна задача в момента заедно с испанските колеги е да установим по-горните нива за организирането на този трафик, допълни той.

Според Цветанов българите са много добри в организирането на трафика на дрога. Като пример посочи организирането и наемането на посредници за трафик на наркотици и от Брендо. Според Цветанов собственикът на кораба „Свети Николай" Дойчин Дойчев и Евелин Банев-Брендо, обвинен за трафика на тонове кокаин в Италия, са се познавали отдавна. В случая със “Св. Николай” организатори на трафика са били испанци и колумбийци, българите са отговаряли за транспорта.

Министър Цветанов се е договорил с колегата си Фернандес след две седмици в България да дойдат испански следователи, за да се разгледа целия пъзел, разплитането на който започнало в Испания.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !