Четири версии за взрива до Кошарите на Коко Динев

17.08.2012 10:50 | Видян 2194 пъти

Четири версии за взрива до Кошарите на Коко Динев

Столичните антимафиоти работят по 4 версии за бомбата, която гръмна в столичното чалга заведение на Коко Динев - Кошарите вчера. Вариантите се разнищват надълго и нашироко в сутрешния печат, но министър Цветан Цветанов отказа лаконично по bTV да разкрие подробности. Той само каза, че предполага, че Коко Динев е оказал съдействие при разследването.
Самият бизнесмен заявил пред следователите вчера, че получавал заплахи от привърженици на Локомотив Пловдив с упреци, че бил съсипал тима, докато бе президент. Те се заканвали да му го върнат и дори писали разни декларации срещу него. Динев посъветвал разследващите да ровят там.

Преди месец Коко бе освиркан здраво от феновете за уговореното равенство 4:4 с холандския Витес, от което се твърди, че е спечелил милиони. После обиден от псувните на привържениците, той се оттегли. Твърди се, че след като продаде отбора на Веселин Марешки, Коко му искал милиони заради вложени средства, но варненецът отказал.

Футболната версия за взрива е свързан с нелегални залози в азиатски букмейкърски къщи, твърди “Всеки ден”. Коко Динев официално е разследван от Европол за манипулиране на мачове от българския футболен шампионат. Той е заподозрян и като поръчител на убийството на благоевградския хазартен бос Йордан Динов, който бе ликвидиран, след като австрийска букмейкърска компания откри първите си пунктове в България. Така след неговия разстрел, 50 от общо 86-те комарджийници на “Планет уин” бяха затворени. Неофициално се твърди, че килърите на Динов са наети именно от Динев.

По данни на пресата в Италия, Интерпол дал указания на разследващите да обърнат внимание на властите в България за убийството, като свързано с нелегален хазарт. За убийството на Динов се посочва информация, че той бил пратил доклад в централата на УЕФА, където посочва че българската футболна лига урежда мачове и по специално срещата Черно море – Локомотив Пловдив, завършила 3:0.

Третата версия за бомбения взрив срещу Коко Динев е свързана с Алексей Петров, като поръчител на атентата. Преди месец Динев е свидетелствал пред прокурор Момчев, че Трактора е поръчал убийството му. Така хазартният бос е потвърдил думите на основния свидетел Пламен Устинов, който преди време разказа как Алексей е опитал да вербува килъри, които да ликвидират Коко. Разривът между него и Петров настъпил, заради арабина Махер Хасан, който се занимавал с контрабанда по митниците. Според спецслужбите Махер Хасан е свързан и с износ на произведени в България амфетамини. В България Коко и Махер заедно стопанисват казиното на Кулата. “Телеграф” пък припомня кака преди години Алексей Петров давил Коко в басейна “Спартак”, за да го сплаши. Вестникът е категоричен, че взривът не е за жена.

Друга основна версия за взрива в “Кошарите” е свързана с конфликт между Динев и арабски партньори, сред които и Махер. Казват, че Коко Динев дължи над 1 милион евро на арабите, които се опитват от 6 месеца да си приберат парите. Сред кредиторите на Динев са и турският баровец Сузи Окан и арабският мафиот Адел Саркиз. В подземния свят се твърди, че Коко е в зверски конфликт с турски гангстири, които се считат за Кръстниците на местната тотомафия. Ако това е вярно, то съвсем скоро Коко ще бъде труп, защото братята Самчалъса пролели реки от кръв на Балканите, твърди “Всеки ден”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Няма коментари към тази новина !