Маргарита Михнева с 200 лева пенсия

16.08.2012 23:00 | Видян 2372 пъти

Маргарита Михнева с 200 лева пенсия

През април журналистката Маргарита Михнева навърши 60 години и, подготвяйки документите си за пенсиониране, установила, че първата й пенсия ще бъде около 200 лв. Това тя съобщи специално за БЛИЦ.

 

Разследващата журналистка е доволна, че е доживяла възрастта за пенсия, тъй като много от нейните колеги вече не са сред живите. Тя не смята, че професията ще й липсва, тъй като е свързана с много напрежение и хули. “Не е ли обидно управляващите да наричат журналистите слуги? Мен лично са ме наричали така,” не скри тя и добави, че трябва да се промени отношението към гилдията. По нейните думи време е да се направи Алея на славата на журналистите.

Михнева има 42 години стаж в професията и досега никой не й е предлагал работа, твърди тя. “Винаги аз съм си търсила”, категорична е тя. С журналистиката обаче се запознала на 18, когато се изявявала на хонорар в БНТ.

Какво ще прави оттук нататък, тв водещата не знае. Все още не е правила планове за бъдещето си. “Програми се правят на 20 и 30 години”, смята тя и отбеляза, че нейните винаги се проваляли.

Михнева сподели още, че пенсията, която ще получава, ще е 200 лева. Според нея това е още едно доказателство, че журналистиката не е от уважаваните професии. /БЛИЦ

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !