Повдигнаха обвинение срещу Ершов

14.08.2012 15:00 | Видян 1097 пъти

Повдигнаха обвинение срещу Ершов

Денис Ершов ще се изправи пред Темида по обвинение в присвояване на 1 милион лева от Петрол, съобщиха за “Всеки ден” разследващите. Бизнесменът бе конвоиран от Бургас в столицата, за да му бъде предявено обвинението, а прокуратурата постанови 500 000 лева гаранция за свободата му.

Ершов бе задържан на летището в Бургас в понеделник като адвокатът му Анна Попова обясни, че бизнесменът ще бъде конвоиран до Столичната следствена служба заради призовка по досъдебно производство за злоупотреби с петрол. Тя изрично уточни, че клиентът й не е арестуван, а ще бъде доведен принудително в следствието. По думите й това е нарушение, тъй като Ершов не се е укривал от разследващите, а през последните 4 месеца е бил хоспитализиран в болница “Токуда” и опериран. По неофициална информация става въпрос за дерматологичен проблем.

Попова разказа още, че на 12 август Ершов е напуснал страната през Бургас, а ден по-късно се е завърнал и е бил заключен на летището. Тя обясни също, че през четирите месеца, в които подзащитният й е бил в болница, тя многократно е депозирала молби до прокуратурата, в които е посочила къде се намира клиентът й. Въпреки това той е обявен за общонационално издирване и му е поставена мярка принудително довеждане, както и му е забранено да напуска пределите на страната. Преди седмица обаче съдът отменя и забраната за пътуване в чужбина, тъй като Ершов не е обвинен от прокуратурата. Попова уточни, че не се е запознала с материалите по настоящото досъдебното производство, заради което бизнесменът идва в Следствието и не знае подробности относно обвинението.

Не зная за какво ме викат, лаконичен бе на влизане в Следствието Ершов.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !