Радо Слънцето-новият цар на морето

03.08.2012 16:45 | Видян 20604 пъти

Радо Слънцето-новият цар на морето

Хора на мафията продават наркотици в почти всички хитови дискотеки  от Бургас до Варна. За туристическия сезон приходите от продажба основно на кокаин надхвърлят зашеметяващите 10 млн. евро.

През това лято обхватът на територията е разширен и на юг до Синеморец. Бързанов е довереното лице на топ мафиота Христофорос Аманатидис-Таки и по принцип се занимава със светлата чест от бизнвсв на легендарната мафиотска организация ВИС.

Също като него не е феи на публичността. Той е собс гвеник на плажа на Слънчев бряг, култовата дискотека "Какао бийч", хотели и още десетки заведения

Неофициално притежава и няколко нощни заведения в столицата, сред които и клубовете "Червило", "Месиара" и Ломби' Дори и без да се включват наркотиците към оборота, Радостин превил зашеметяващи печалби от продажба нв алкохол и данъчни измами, сочат полицейските разработки.

През август 2010 г. при внезапна проверка на НАП в заведенията на баровеца в Слънчев бряг данъчните установиха, че на вечер дискотеките му е курорта правят по 2 млн. лева печалба.

В същото време касовите апарати показвали драстично по-малки суми от порядъка на няколко хиляди лева.

Оборотът според свидетели бил толкова голям, че директно се изсипвал в чували и се отнасял в неизвестна посока. Тази практика не била променена и към днешна дата.

Преди две години Слънцето беше направил коалиция със собствениците на дискотека яН и трагично известния клуб "Индиго". Те организираха техно партита на "Какао бийч".

За никого не е тайна, че почитателите на тази музика са едни от най-добрите клиенти на дилъри не кока и амфетамини.

Само преди две седмици спецполицаи от ГДБОП атакуваха в късните часове "Какао биич" Оборудвани със специална техника, те търсиха следи от наркотици, включително и в тоалетната на зеведението.

Според мълвите обаче напоследък Слънцето се е скарал с доскорошните си партньори.

Той прокудил всичките си ортаци от плажната ивица нв Слънчев бряг, зв да лее сам тлъстите печалби. А те били по над 100 боне дневно в разгара на сезона.

Радостин Бързанов има дългогодишна кариера на бодигард на създателя не групировката покойния Васил Илиев.

Слънцето заедно с колегата си офвнителя Роберто Георгиев караха кредвн червеи "Сеат" не няколкостотин метре зад мерцедеса на шефа им Васил Илиев в нощта нв 25 влрил 1995 г.

Малко преди да стигнат ресторант "Мираж" около 20 ч., където Илиев имал насрочена среща с големия си авер Слави Трифонов, по ул. "Никола Каменов" изскачат килъри и започват стрелба с хърватски пистолет "Заги" ло колета на боса.

Той умря на място, а килърите избягаха успешно, докато охраната на Васил Илиев се чудеше какво всъщност става. След смъртта не създателя на ВИС Радо Слънцето пствве охрана на брат му Георги. Служи му вярно и до неговата смърт. На 25 август 2005 г. пред заведението му "Буда бар" в курорта Слънчев бряг, около 22, 30 снайперист го прострелва пред десетки свидетели.

За убийството и до днес не е намерен нито физическият килър, нито поръчителят. Въпреки печалната си слава на охранител, на когото под носа му убиват и двамата му шефове.

Слънцето е поет под крилото на следващия а йерерхията не ВИС Христофорос Аманатидис-Таки. Радостин става шеф нв охраната му и е плътно с Таки навсякъде.

Показателно е, че единствената негова снимка е от погребение, на което присъства Теки, а Бързанов е с тъмни очила до него.

Справка в търговския регистър на "Дакси" показва, че бившият бодигард, е сега издигащ се в кариерата бос участва в упревланието на 9фирми.

В една от тях - "Хемус Инвест" ООД, е съсобственик  заедно с жената на Даниел Боримиров - Афродита Боримирова.

Афродита е сестра на Таки. Именно през тази фирма Бързанов е собственик на доста имоти и заведения в района на Слънчев бряг.

Част от фирмите му, сред които и строителната "Софтранс Бетон", са регистрирани на домашния му адрес нв бул. "Пушкин" 84 в столичиия кввртал Бояна.

източник: "Всеки ден"

снимка: novini.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !