Йълдъз Ибрахимова и тромпетист на Тина Търнър дават старта на Джаз феста в Банско

03.08.2012 16:00 | Видян 1684 пъти

Йълдъз Ибрахимова и тромпетист на Тина Търнър дават старта на Джаз феста в Банско

Юбилейното издание на Джаз фестивала в Банско стартира днес с Йълдъз Ибрахимова и тропетист на Тина Търнър. Проявата е факт вече четиринадесет поредни години. Петнадесетият фестивал на джаз и поп изпълнителите ще продължи до 11 август. На сцената в Банско ще се качат музиканти от 17 държави.

Тази вечер грандамата на родния джаз Йълдъз Ибрахимова с Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев ще поставят началото на 9-дневния музикален маратон. Във втората част на вечерта „Ейот бенд“ от Сърбия ще представи своето оригинално изкуство, съчетаващо джаз, изискано присъствие на класическо пиано и електронни звучения.

На джаз феста ще свирят тромпетистът и тромбонистът на Тина Търнър, които са част от бенда на американската блус легенда Биг Лени Ексон. Певецът е сред най-значимите представители на чикагския блус. В програмата има още една американка - Леа Клайн, която ще пее в Банско със своя квинтет. Ще участват също "Севън кингс” – наследниците на легендарните "Джипси кингс”.

В бандата свирят двама от музикантите на "Джипси кингс”, както и няколко от децата им. Сред звездите на феста ще е Мънго Джери, който пя в Банско през 2011-а, вдигна на крака и танци целия площад и както изглежда, е доволен от купона, защото възнамерява да дойде и този август.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !