Мъж на годината и НЕмъж на годината

30.07.2012 09:30 | Видян 3191 пъти | Гласували 4

Мъж на годината и НЕмъж на годината

Данчо Йовчев е българският Мъж на годината. Контузеният преди броени дни легендарен гимнастик с побелели коси доказа на света, че здравото тяло е нищо без здрав дух и се превърна в същински символ на олимпизма.

Той успя да се пребори с болката, с годините, със съдиите и да се класира за финала, на който най-добрите 8 в света ще се конкурират за златото.

Според принципите на олимпиадите още от времената на античността най-важна е победата над себе си и достойното участие в състезанието.

България имаше нужда от такъв пример и само можем да се надяваме той да се окаже заразителен. При това не само за представителите ни на игрите в Лондон, но и за цялата нация, която напоследък е толкова лишена от характер.

Последните дни обаче ни дадоха и пример за НЕмъж на годината. Външният министър, връстник на железния Данчо, ако можем така да го наречем, Николай Младенов нарече в сградата на българския парламент един от депутатите – представител на народа, “кретен”. Направи го съвършено непредизвикано.

Това е поредна обида, която лепва на нацията този сладур. Помним как беше назовал “боклук” всеки, който не е съгласен с политиката на правителството. Стори го пред очите на всички в сутрешния блок на бТВ преди време.

Всеки на мястото на Ники отдавна би подал оставка и би се скрил, след като с подобни истерии и емоционални изблици нежното момче направи родината ни мишена за международния тероризъм.

И нека напомним, че негови жертви станаха репутацията на страната, един неин гражданин, оставил жена и невръстно дете, както и петима израелски туристи. 
 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !