Бой за слънчевото бунгало

25.07.2012 15:45 | Видян 2605 пъти

Бой за слънчевото бунгало

Бургаският атентат обърка изцяло графика за летните почивки на повечето представители на властта. Цялата държавна администрация бе вдигната на крак след бомбата срещу израелските туристи, а най-засегнато от разбитата морска ваканция се оказа семейството на президента Росен Плевнелиев.

Той остави домочадието си да почива в царския дворец "Евксиноград", но бе принуден да се върне в София скоропостижно заради срещите с израелския министър на туризма Стас Мисежников и заради свикания Консултативен съвет по национална сигурност утре.

Служители на "Дондуков" 2 разкриха пред "Всеки ден", че президентът няма да се връща в "Евксиноград" след ключовите срещи и дебати и остатъкът от почивката му се отлага за края на август.

Тогава обаче мястото на първия в държавата, отредено му в Слънчевото бунгало на луксозния дворцови комплекс, ще бъде заето от премиера Бойко Борисов.

Първоначално планът бил Борисов да почива в първата седмица от август, но заради атентата графикът е бил променен.

Така веднага след Плевнелиев за "Евксиноград" заминава парламентарната шефка Цецка Цачева заедно със съпруга си и сина си.

Заради редовната лятна депутатска ваканция, която започва от следващата седмица, народните избраници страдали най-малко от събитията в страната и разследването на атентата.

Както обаче парламентарният правилник предвижда, е възможно свикването на заседание и в почивката, ако се случи нещо извънредно.

Иначе на депутатите не им се наложило да сменят дати за плануваните пътешествия в чужбина и вече стягали дисаги за ваканции по гръцките острови.

Тази година модата в парламента ги е насочила към средиземноморските круизи, които са по-кратки, а и по-евтини.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Дамиано от Монескин се съблича за...

Дамиано - лидерът на станалата култова италианска група...

Няма коментари към тази новина !