Кирил Добрев лапа по 1 млн. годишно от ток

10.07.2012 15:00 | Видян 3552 пъти

Кирил Добрев лапа по 1 млн. годишно от ток

Червеният депутат Кирил Добрев печели по един милион лева годишно от продажбата на ток, произведен в частната водна електроцентрала "Топлика", научи "Всеки ден" от местни лидери на БСП в Софийско.

Въпреки че Кирил Добрев владее червените организации  край столицата, той всъщност трупа състоянието си от ВЕЦ-а край Гоце Делчев, откъдето е и родом.

ВЕЦ "Топлика" е подопечна на фирмата "Пирин Ват", чийто мажоритарен собственик е Добрев, заедно с още четирима съдружници и един управител.

Сред акционерите той е вкарал и един от основните агитатори за експрезидента Георги Първанов на последния червен конгрес - младока Михаил Балабанов, който се прочу с яростните си критики срещу соцлидера Сергей Станишев. Двамата въртят голяма част от капитала на дружеството и си разпределят солидната печалба.

Централата с мощност 0,9 мегавата бе приватизирана през 2002 година за малко над милион лева.
"Инвестицията вече се е изплатила многократно", коментират запознати с развитието на обекта.
Източници на "Всеки ден" в една от местните софийски структури разкриват, че допреди година чистата пара, която ВЕЦ-ът им докарвал, не надхвърляла 300 хиляди лева, докато сега била повече от милион, вероятно заради допълнително отпуснати квоти за производство.

Това се доказва и от справката за социално осигурените лица в дружеството, които са се увеличили в края на миналата година.

Висшите соцпартийци обаче негодували срещу бизнеса, който Добрев въртял, особено в разгорещения спор за "зелената" енергия между лидера им Станишев и премиера Бойко Борисов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !