Арестуваха българин в международна хакер операция

27.06.2012 09:45 | Видян 912 пъти

Арестуваха българин в международна хакер операция

 България отново влезе в световните новини с това, че българин е бил част от престъпна група. Американските власти обявиха, че 24 заподозрени хакери са били арестувани в международна операция срещу финансовите измами в интернет, базирани на открадната информация от кредитни карти.

Разследването е проведено на четири континента и в продължение на две години в него са участвали внедрени агенти на ФБР. Арестуваните 24 души са: САЩ /11 души/ Великобритания /6/, Босна и Херцеговина /2/ България /1/, Норвегия/1/, Германия/1/.

Четирима от участниците в международната престъпна система все още се издирват, съобщи АФП. Според РИА“Новости“ има арестувани и в Италия и Япония. Това е най-голямата в историята операция срещу киберпрестъпността на американските спецслужби. Арестувани са участници в САЩ и осем други страни.

„Арестите предизвикват сериозни сътресения в подземния свят“, казват от ФБР. „Картодържателите“, както нарекли престъпниците, извличали данни не само с помощта на шпионски компютърни програми от персонални устройства, но и разбивали бази данни на банки, хотели, търговски фирми и ги препродавали с помощта на световната компютърна мрежа, където били внедрени агентите на ФБР, пише РИА „Новости“.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Няма коментари към тази новина !