Искат 3 години затвор за Берлускони

20.06.2012 12:30 | Видян 1112 пъти

Искат 3 години затвор за Берлускони

Двамата големи, макар и бивши, в европейската политика Силвио Берлускони и Никола Саркози имат все по-сериозни проблеми с правосъдието.

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, срещу когото се водят дела за секс с непълнолетни, е заплашен от 3 години и 8 месеца затвор, научи "Всеки ден".

Но не за секс, а заради пари - Берлускони е обвинен в данъчна измама в рамките на делото „Медиасет", на името на огромната медийна групировка.

По това дело Берлускони е подозиран, че изкуствено е завишил цената на правата за разпространение на филми, купени от притежавани от него компании-паравани при препродаваното им на медийната му империя "Медиасет".

По този начин компанията е създала черни каси в чужбина и е намалила печалбите си в Италия, за да плаща по-малко данъци.

В пледоарията си прокурорът фабио де Паскуале заяви, че разходите за купуване на филмите от „Медиасет" били „надути" с внушителните $368 милиона само в периода 1994-1998 г., а от 2001 до 2003 г. сумата била още 40 милиона евро.

Силвио Берлускони беше „на върха на ръководната верига в сектора на телевизионните права до 1998 г.", допълни прокурорът. Според Де Паскуале черните каси в чужбина на "Медиасет" "носят пръстовите отпечатъци" на Силвио Берлускони. Той е убеден, че схемата е била измислена лично от него.

иъточник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !