Дивакът Рууни пак в играта

19.06.2012 13:00 | Видян 1529 пъти

Дивакът Рууни пак в играта

Европейското първенство за Уейн Рууни започва едва днес. Нападателят на Англия си изпроси дивашки червен картон в последната квалификация с Черна гора миналата есен и беше наказан за първите два мача. Присъдата на здравеняка от Манчестър Юнайтед обаче изтече и той извежда днес тима си в решителната битка с Украйна в Донецк.

“Досега на големите турнири не съм направил нищо особено, така че се надявам сега да бъде различно. Искам да играя добре и да вкарвам голове. Длъжник съм на феновете и мисля, че има какво да им предложа”, подчерта нападателят. В Англия го чакат като спасител, за да помогне на тима си да мине в четвъртфиналите. “Той може да изненада всички и да спечели титлата за Англия”, предрече легендата Алън Шиърър.

Ситуацията в групата е изключително заплетена преди днешните мачове Украйна – Англия и Франция – Швеция. С изключение на скандинавците, всички останали могат да продължат на четвъртфиналите. Кой за какво играе?

Англия: Тимът на Рой Ходжсън се нуждае най-малко от равен, за да се класира напред. Ако загубят от Украйна, англичаните стягат куфарите, освен ако Швеция не бие Франция с два и повече гола.

Франция: „Петлите” са в същото положение като англичаните и им трябва поне точка за участие в четвъртфиналите.

Украйна: Победа над Англия със сигурност ще гарантира участие на тима на Олег Блохин в следващия кръг. Равенството не им върши работа.

Швеция: Скандинавците ще играят само за честта си, след като вече загубиха всички шансове за участие в следващия кръг.

Шевченко се контузи, украинците треперят

Голямата звезда на Украйна Андрий Шевченко е под въпрос за мача с Англия. Новината изправи косите на всички в родината му, тъй като от него се очакват чудеса. Героят от първата среща на тима с Швеция, когато вкара два гола, сам трябва да вземе решение дали ще бъде на терена срещу островитяните.

35-годишният нападател има вода в лявото си коляно и положението не е много добро. “Не може да си сгъва нормално коляното. Ние първо ще се съобразим с желанието на футболиста. Шевченко ще има последната дума за това дали да играе срещу Англия, или не. Засега шансовете са 50:50”, призна лекарят на отбора Леонид Миронов.

“Не знам дали ще играе, но ще се справим и без него”, смята Андрей Воронин. “Много е важен за нас, а този мач е най-големият в историята на Украйна. Все още имаме шансове да играем на четвъртфиналите”, добави партньорът на Шева в атаката.

Група D

Англия – Украйна
21:45 ч., “Донбас Арена”, Донецк
Съдия: Виктор Кашай (Унгария)

Англия (4-2-3-1): Харт – Джонсън, Тери, Лескът, Коул – Джерард, Паркър, Уолкът, Рууни, Йънг – Уелбек
Треньор: Рой Ходжсън

Украйна (4-1-3-2): Пятов – Гусев, Михалик, Качериди, Селин – Тимошчук, Ярмоленко, Назаренко, Коноплянка – Воронин, Шевченков
Треньор: Олег Блохин

Швеция – Франция
21:45 ч., Олимпийски стадион, Киев
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Швеция (4-4-1-1): Исаксон – Гранквист, Мелберг, Й. Олсон, М. Олсон – Ларсон, Калстрьом, Свенсон, Елм – Ибахимович, Елмандер
Треньор: Ерик Хамрен

Франция (4-2-3-1): Лорис – Дебюши, Косчиелни, Мексес, Клиши – М’Вила, Диара, Рибери, Насри, Менез – Бензема
Треньор: Лоран Блан

Класиране

1. Франция 3:1 4
2. Англия 4:3 4
3. Украйна 3:2 3
4. Швеция 3:5 0

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !