Борис Марков: Няма да има предсрочни избори

19.06.2012 09:58 | Видян 2733 пъти | Гласували 1

Борис Марков: Няма да има предсрочни избори

Борис Марков стана лидер на СДС само на 35 години. Човекът, който прекрати убийствения за СДС съюз с Иван Костов – разцепилият партията заради собственото си его идол на сините по време на управлението им 1997-2001 година, стана герой за своите.

Как се чувствате като най-младия лидер на парламентарна партия в България? Как Ви приемат големите момчета в клуба?

Цялото ми внимание е насочено към организирането на изборите в СДС. Не ми е останало време, а и не е моментът за по-задълбочени политически разговори с лидери на други политически формации. Иначе с тях се познавам вече от доста време, така че имаме изградена преценка един за друг.

Как ще издържите на изкушението да не се кандидатирате за пълноправен лидер на СДС на изборите на 8 юли?

Егото е нещо, което в политиката повече вреди, отколкото помага. Много грешки в политиката са били и ще бъдат допускани заради егото на един или друг лидер. Аз моето его мога да го контролирам. Именно поради тази причина не поставям себе си в центъра на събитията в и около СДС. И тези, които се опитват да ме провокират нямат никакъв шанс. СДС ми е по важно от „5-те минути слава“,  както се казва.

Какво ще отвърнете на онези, които казват – да, демократична, а не лидерска партия сте, но нямате силна личност, която СДС да издигне за председател?

Такива думи могат да кажат само политически коментатори, които си чешат езиците. Те уж търсят такава личност, но всъщност за тях няма такава по презумпция. Който и да бъде председател на СДС, няма да им бъде или достатъчно популярен, или достатъчно седесар, или достатъчно висок и с осанка… Не гледам сериозно на такива коментари. СДС е имало и ще има след всеки един лидер, нещо което не може да се каже за много от политическите партии. Това е и силата на СДС. Водещи са споделените ценности. Когато има повече лидери с мнение и позиция.

Как коментирате слуховете за предсрочни избори тази есен и готови ли ще бъдете за тях?

Няма да има предсрочни избори.

Къде СДС може да намери широка подкрепа и за какъв процент играете на редовни избори?

Имаме марката СДС, имаме и достатъчно време. Единственото което трябва да направим е да бъдем честни с избирателите, нищо друго. Така енергията, която започнахме да генерираме, ще бъде насочена правилно и 4-те процента няма да са сериозно препятствие пред СДС. Ще „отскочим“ повече, а до колко можем да стигнем, зависи изцяло колко честно и открито ще се говорим с избирателите.

Завинаги ли са изгорени всички мостове с Костов?

С ДСБ се разминахме като начин на функциониране. Не се получи. Това обаче не значи, че са изгорени мостове и т.н. Бъдещето ще покаже дали можем да формираме общи цели и да ги следваме, а това зависи от много неща.

А ГЕРБ ли е новият партньор на синята партия?

ГЕРБ е управляващата партия, която трябва да бъде критикувана за грешките си и да бъде възпирана да ги прави. Доколко с тях можем да формулираме общи цели, също бъдещето ще покаже.

Какво бъдеще виждате за себе си след председателското място на Раковски 134?

Аз съм председател на изборния щаб, една много отговорна позиция. След избора на председател, ще поговоря с него и ще преценим дали да запазя позицията си. Но при всички случаи, ще дам всичко от себе си за СДС. Никой да не очаква, че ще се оттегля от политиката след избора на председател.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Руси Чанев и Мимоза Базова носители...

Двама от носителите на „Аскеер“ за 2024 година бяха...

Няма коментари към тази новина !