10 бона гаранция за Любо Чука

14.06.2012 14:45 | Видян 3662 пъти

10 бона гаранция за Любо Чука

Европейският шампион по бокс Кубрат Пулев изскочи от томовете разследване срещу бандата на сочения за “кокаинов крал” Христофорис Аманатидис – Таки. Според анонимен свидетел № 07 той и Любомир Симеонов били част от групата на арестувания в Дубай наркобос, а задачата им била да респектират с побой провинили се дилъри и длъжници на Аманатидис. Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на Симеонов в Софийски апелативен съд. Магистратите трябваше да решат дали да пуснат ММА бореца на свобода или да го оставят за постоянно в ареста. Любо бе заключен на 7 юни като част от бандата на Таки за разпространение на дрога.

Противно на очакванията Симеонов бе пазен само от двама души съдебна охрана, които дори си говореха приятелски с него, докато се чакаше решението на апелативните магистратите. Най-вероятно пазителите на Темида са му фенове, тъй като не го оставиха на мира и дори се смееха на шегите му. По време на гледането на мярката стана ясно, че Любо Чука е подслушван в продължение на две години и половина – от 2008 – декември 2010, а след края на “бръмбарите” антимафиотите заключили, че няма данни Симеонов да е съпричастен към групата на Таки.

“След стотици, хиляди подслушани разговори няма нито една данна за престъпление”, категоричен бе защитникът на Любо Илиан Василев. В тезата си той разби на пух и прах държавното обвинение като едно по едно обори твърденията му. Стана ясно, че един от анонимните свидетели е дал показания пред разследващите, уличаващи Симеонов, които обаче не са били парафирани от прокурор, което автоматично ги прави нелегитимни, с което и съдът се съгласи. Освен това според прокуратурата Любо живеел някъде около гръцката граница, където имал намерение да се укрие и да избяга след това от дългата ръка на закона. Адвокат Василев бе категоричен, че клиентът му има постоянен адрес , на който живее с жена си и децата им и твърдението на обвинението е абсурдно. Апелативните магистрати се съгласиха с довода му.

Все пак разследващите са успели да свържат Симеонов с Таки и то неоспоримо. Любо в продължение на години е бил на трудов договор като охранител и шофьор на Аманатидис.
Заради косвените доказателства на прокуратурата, които се крепят единствено и само на показанията на няколко свидетеля, както и заради чистото му съдебно минало ( бел. ред. Любо Чука не е криминално проявен, ако и от години да се говори, че е оглавявал банда за рязане на уши и чупене колене и лакти), апелативните магистрати решиха, че той няма как да се укрие, нито да извърши ново престъпление. Затова след половинчасов размисъл отсъдиха – Симеонов излиза на свобода срещу 10 000 лева гаранция.

Двуметровият боец прие решението на Темида с усмивка и отказа, какъвто и да е коментар по делото, но пък всичките му фенове са доволни, защото най –вероятно в събота той ще излезе на ринга, надъхан за победа срещу американеца Уес Симс в турнира по ММА в зала Арена Аремеец.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Продуцент спря новата песен на Мара...

Ненчо Касъмов спря новия клип на Мария заради бившата си...

Аз вярвам в Бог, не е белобрад...

Едно от известните лица на рапа у нас - Венци Венц,...

Няма коментари към тази новина !