Съни върти 2,5 милиарда всяко лято

13.06.2012 10:45 | Видян 1930 пъти

Съни върти 2,5 милиарда всяко лято

Слънчев бряг е мечта за едни, машина за ПАРИ за други и място, където никога повече няма да стъпят за трети.

бТВ нарече най-големия курорт в България „бетонна джунгла”. И наистина, между 1999 г., когато започна ударната приватизация и 2009 г., когато кризата прекърши гръбнака на строителството, прекрасните дюни и дори великолепният плаж на север от Несебър бяха превърнати в нещо, подобно повече на град, отколкото на място за отмора.

Сигурно не е случайно, че софийските гъзари, които – ако не почиват в чужбина, пътуват до южното село Лозенец, наричат курорта Слънчев град. Трудно е човек да си представи, че само допреди 13 години това беше райско кътче, съчетало мек и топъл пясък, чисто море, зелени площи, простори и приятни хотели.

В събота официално беше открит новият сезон в Слънчев бряг. След традиционните истерии и рекет преди старта му, отправени от група дребни хотелиери към поредното правителство и поредния министър с ресор туризъм, страстите полека утихват.

Стартира истинската работа с туристи. Нищо не започва от днес. Важно е да се знае кой кой е сред притежателите на хотели, ресторанти и барове в най-големия български курорт.

Защото в техните ръце е съдбата на милиони туристи. С над 250 000 легла курортният комплекс прави около 3 процента от брутния вътрешен продукт или иначе казано – от всички пари, които се въртят в България. Става дума за 2 и половина милиарда лева всяко лято.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !