Нов български филм тръгва безплатно в интернет

01.06.2012 14:00 | Видян 1754 пъти

Нов български филм тръгва безплатно в интернет

Филмът пресъздава историята на двама братя - Били (Александър Кънев) и Джими (Станислав Дойнов), озовали се от грешната страна на закона. Били e дилър на дрога, забъркал се с грешните хора, а брат му е изпълнител на мокри поръчки. Живеeйки на ръба, без да искат двамата се озоват в битка за надмощие между Олег (Тихомир Благоев) и Саша (Георги Велизаров) - синове на наскоро починал гангстер. Оливия (Теодора Томчева) – гаджето на Олег - има свои разбирания за гангстерския живот и вплита Олег и Саша в собствена игра, заедно с мистериозна фигура.

Продуценти на „лентата“ са  - Мартин Райковски за New Breed Productions и Любомир Киров, Бедрос Халваджиян и Петър Кирилов от Crystal Frame.
Сценарият и идеята са дело на Любомир Киров  и Марио Гюров, който учи „Архитектура“ в Германия. След като изиграли култовата компютърна игра „Grand Theft Auto III” момчетата решили да напишат сценарий, който да заснемат с група приятели, но в последствие нещата стават по-сериозни и се взима решението да се направи цял филм по едноименната игра.

Режисьори са - Мартин Райковски, който използва филма за дипломна работа по програма „Кино и телевизия“  в Нов Български Университет през 2012, макар че завършва семестриално през 2010. Средното си образование завършва в Колорадо, САЩ. Любомир Киров пък е 1-ви курс, изучавайки същата специалност в НБУ, и е учил 1 година режисура в Англия. Когато момчетата заснемат филма, Мартин все още е студент, а Любо завършва средното си образование. Двамата са от различни краища на България. Мартин Райковски е от Троян, а Любомир Киров е родом от Пловдив, но и двамата живеят и творят в родната столица.

Любовта им към киното се появява още като деца и двамата са фенове на най – влиятелната личност в световното кино Стивън Спилбърг, макар че сюжета на филма наподобява повече стила на великия Мартин Скорсезе, който е цар на гангстерските филми.
Оператори на филма са Бедрос Халваджиян, студент 2-ри курс „Операторско Майсторство“ в НБУ и Васил Карамишев, който също се дипломира като оператор през 2012 в същия университет. Двамата решават стила на снимане да бъде по-различен и модерен за този жанр филми. Филмът, заснет с постоянното губене и търсене на фокус и използване на варио-обективите, което допринася за допълнителнaта динамика и напрежение в много от сцените. Райковски и Киров естествено одобряват идеята на операторите, като се доверяват напълно на техният нюх.

Актьорският състав включва невероятния  Владо Пенев, изиграл емблематичната роля на топ-ченгето Попов от хитовия сериал „Под прикритие“, и младите надежди на Българското Кино, като започнем от Станислав Дойнов, който завършва „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ и е син на известния актьор и критик на звездите – Сашо Дойнов, а наскоро имахме възможността да го видим  и в друга родна продукция „Чужденецът“.

Познатият на всички Георги Велизаров, като българския Джони Деп, който е кадър на НБУ, в този филм изиграва ролята на Саша, един от братята гангстери, борейки се за семейния бизнес.  Александър Кънев пък е един от най-талантливите студенти в школата на Малин Кръстев, влиза в ролята на дилъра, който оплесква нещата и обърква всичко. Тихомир Благоев завършва „Любен Гройс“ и изиграва лудия брат гангстер, жаден за власт и насилие. Теодора Томчева също завършва „Актьорско майсторство“ в Нов Български Университет и се превъплъщава в ролята на фаталната жена.

Филмът е заснет през 2010г. за 6 дни, с екип от 20 души, над 15 локации, и скромния бюджет от 1000 лв. Излиза през 2012г. поради заетостта на режисьорите в популярни телевизионни продукции и работата им по едни от най-успешните музикални видео-клипове през изминалата 2011г. (Боби Ваклинов – „Големия взрив“, Илиян Филипов и Боби – „Джиджиканска“, Alex P – „Музика“ и „Без тебе“, Лазар – „Заместител“) Мартин Райковски и Любомир Киров също така са и монтажисти на филма и супервайзъри по всички останали звена. Първи асистент режисьор е Петър Кирилов, звуко-обработката е на Любомир Йончев, стайлинга и грима са дело на Меги Михайлова и Калина Цанева.

ГЛЕДАЙТЕ ТРЕЙЛЪРА ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !