Откриха лекарство за шопинг маниаци

30.05.2012 11:45 | Видян 937 пъти

Откриха лекарство за шопинг маниаци

Лекарство за болестта на Алцхаймер се оказа успешно за изцеряването и на шопинг маниаци, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Синдромът на безразборното пазаруване най-често засяга жените, като те съставляват 80% от случаите. Техният проблем е не само, че не могат да устоят на изкушението да купуват, но и че правят абсолютно ненужни покупки, които разсипват семейния бюджет.

Психиатрите от университета в Минесота тествали лекарството мемантин върху шопинг-маниаци и то дало отлични резултати, пише dir.bg.

Медикаментът обикновено се използва за лечението на пациенти с умерена до тежка форма на болестта на Алцхаймер. Клинични изпитания, продължили осем седмици, показали, че мъжете и жените шопинг маниаци, които вземали лекарството, значително намалили времето си на пазаруване и похарчените суми.

Симптомите на безразборно пазаруване били намалени наполовина. Проучването обхванало доброволци, страдащи от мания за пазаруване, на възраст между 19 и 59 години.

Те били със средни годишни доходи от около 40 хиляди британски лири и харчели безразборно около 61 на сто от парите си, като закупували главно дрехи.

Лекарството мемантин им подействало много добре. То има и друго търговско наименование - Ebixa и въздейства върху мозъчното вещество глутамат, което лекарите свързват с развитието на деменция, но и на други психически отклонения, като обсесивно-компулсивното разстройство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !