"Шменти капели" спечели приз на фестивал в Москва

03.05.2012 11:30 | Видян 1452 пъти

Първа международна награда за любимеца на публиката спечели филма "Шменти-капели", научи "Всеки ден".

Дебютът на Владислав Карамфилов в игралното кино, завоюва престижната награда на 14-я Международен фестивал за детективски филми и телевизионни програми „DetectiveFEST“ , който се проведе в Москва от 25 до 29 април.

На състоялата се тържествената церемония, определяща победителите, филмът получи Първа награда в категорията „Игрални филми“. Развълнуван след церемонията Карамфилов сподели: „Пътят на този филм до зрителите беше доста труден, радвам се, че си е струвало.“

В конкурсната програма на тазгодишния фестивал взеха участие над 76 филма в различните категории от цял свят – Аржентина, САЩ, Китай, Иран, Канада, Норвегия, Франция, Португалия, Великобритания, Индонезия, Израел, България. Голямата награда на фестивала замина за Индонезия за филма "Дилема".

В две поредни вечери московската публика има удоволствието да се срещне със създателя на „Шменти-капели“ . Прожекциите в салоните на Българския културен институт и в кинотеатър „Художественный“, знаково кино в руската столица, събраха многобройна публика..

Филмът бе посрещнат изключително сърдечно, към автора бяха отправени много поздравления и похвали.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тръмп би бомбардирал Москва и Пекин:...

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на...

Politico: Байдън тайно е разрешил на...

Американският президент Джо Байдън тайно е разрешил на...

Няма коментари към тази новина !